Militær-Bjørgen lekte «GI Jane»

Byttet ut staver med AG-3.

Marit Bjørgen (27) er Norges svar på «GI Jane». Som lader i tårnet på en Leopard II-stridsvogn, fikk langrennsstjernen testet angrepsevnen før «vinterkrigen» mot Virpi Kuitunen og co.

Macho-Marit byttet ut stavene med AG-3 og skiene med en 55 tonn tung, pansret stridsvogn torsdag. Så fikk hun herje med blinkene på ekte jegervis under et avbrekk i sesongforberedelsene. Og som en verdig avslutning på omvisningen i befalsskoleleiren, ble Bjørgen og lagvenninnene med på simulert blitzkrig i Leopard II-vognen.

- Nå vet jeg hva jeg skal gjøre etter at langrennskarrieren er over. Ikke mange kvinner får oppleve å sitte på med stridsvogn eller skyte AG-3. Ikke alle gutta heller, sa Marit Bjørgen til NTB etter opplevelsesdagen.

Deler av langrennslandslaget fikk «leke» seg på skytebanen i Rena leir i Østerdalen. Herrelandslaget skulle også vært med, men valgte å reise til mer snørike omgivelser i stedet.

- Det kan de bare begynne angre på, meldte Bjørgen etter å ha tømt munnen for sand og støv.

Sesongens første barmarkssamling ble lagt til militære omgivelser. Sammen med lagvenninnene Guro Strøm Solli, Marte Monrad Hansen og Marte Elden reiste Bjørgen fra skitunnelen i Torsby til Hærens leir i Rena.

Etter to treningsøkter og en grundig gjennomgang av sikkerhetsreglene på skytebanen, fyrte langrennsjentene av ti skarpe 7,62 mm-skudd i knestående og liggende stilling. Så bar det rett ut på tur med stridsvognen, som gjorde oppvisning i angreps- og tilbaketrekningsteknikk.

(NTB)

MILITÆR-MARIT:Marit Bjørgen var torsdag på sesongens første barmarkstrening i Rena Leir i Østerdalen. Her ombord i en Leopard 2 stridsvogn.
MILITÆR-MARIT:Marit Bjørgen var torsdag på sesongens første barmarkstrening i Rena Leir i Østerdalen. Her ombord i en Leopard 2 stridsvogn. Vis mer