Milito avgjorde Milano-derbyet

Milan misset sjansen til to poengs serieledelse.


(Dagbladet): Milan - Inter 0-1.

AC Milan fikk sjansen til å stikke fra i den tette toppstriden på Serie A-tabellen da både Juventus og Udinese avga poeng i sine kamper tidligere i dag.

Den muligheten klarte de imidlertid ikke å ta vare på.  Inters Diego Milito utnyttet en kjempemiss i Milan-forsvaret, og satte inn Milano-derbyets eneste mål i kveld.

Dermed endte kvelden i stedet med at Milan ligger ett poeng bak Juventus på tabelltoppen, mens Inter nærmet seg topplagene. De ligger på femteplass bare seks poeng bak serieleder Juve.

Diskutabel annullering Første omgang endte målløst, til tross for store sjanser for begge lag. Inter hadde til og med ballen i mål, men ble diskutabelt vinket av for offside. Thiago Motta kom bakfra og headet ballen i mål, men to av lagkameratene sto i offside.

Ricardo Alvarez hadde den største sjansen for Inter, men ble stoppet av en strålende parade av Christian Abbiati.

Milan hadde likevel størsteparten av spillet og sjansene før sidebyttet. Aller nærmest scoring var nok Mark van Bommel som skjøt i tverrligger like før pause.

Presis Milito Ni minutter etter pause tok Inter ledelsen. Ignazio Abate råbommet da han skulle avklare i Milan-forsvaret, og ballen havnet hos Milito, som hadde fri vei mot mål.

Alene med Abbiati viste han gammel klasse og plasserte ballen kaldt via stanga i lengste hjørne.

Etter ledermålet handlet det meste om hvor lenge Inter kunne stenge døra. Milan presset dem lengre og lengre inn i eget felt, men verken Pato, Zlatan Ibrahimovic eller Robinho eller de andre rød-svarte klarte å ta vare på sjansene de fikk.