Miljøvennlige og teknologiske Trondheim

Her er de viktigste punktene fra Trondheim.

Trondheim la i sin presentasjon av søknad om å bli norsk OL-søkerby særlig vekt på å være den mest teknologiske og ikke minst den mest miljøvennlige kandidaten.

Det poenget brukte både ordfører Rita Ottervik, styreleder Marvin Wiseth og styremedlem Trine Bakke mye tid på.

- Vi har et miljøvennlig opplegg som viser at 85 prosent av de besøkende kan ta tog, buss eller gå til arrangementene, sa Ottervik.

- I vårt opplegg er det flere som går til OL enn som tar fly. De som kommer til Trondheim går, tar bussen eller toget, fortsatte styreleder Wiseth før Bakke avrundet med følgende:

- Vi legger fram et klimaregnskap som viser at vårt konsept vil være det beste for vår felles framtid med tog og buss, sa den pensjonerte alpinisten.

Men det er ikke bare miljøaspektet Trondheim skal fortelle om i søknaden. Wiseth understreket at Trøndelag er den regionen i Norge som har flest idrettsutøvere som er blitt verdensmestere eller olympiske mestere.

- Vi ønsker å tenke stort. Vi er vant til å være størst i bredden og best i toppen. Derfor leverer vi en søknad som er utformet slik at vi er verdens beste kandidat. Vi har spesialdesignet søknaden på det IOK legger vekt på. 50 prosent av IOKs kriterier er lagt på innkvartering og transport. De 23. vinterleker i 2018 vil vise at Trondheim og Trøndelag er stort nok, sa han før han pekte på at OL i Trondheim skal bli en folkefest:

- Med OL i Trøndelag kan vi gi folkefestgaranti for to millioner mennesker.

(NTB)