Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Millar med første etappeseier på ni år

Etterlengtet opptur for Garmin-Sharp etter mareritt-tour.

ETTERLENGTET SEIER: Garmin-Sharp-laget hadde hatt en vanskelig Tour de France så langt, men i dag sørget David Millar for en etterlengtet opptur med sin første etappeseier på ni år. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO/NTB scanpix
ETTERLENGTET SEIER: Garmin-Sharp-laget hadde hatt en vanskelig Tour de France så langt, men i dag sørget David Millar for en etterlengtet opptur med sin første etappeseier på ni år. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO/NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Garmin-Sharp-laget har hatt en marerittaktig Tour de France så langt med velt, skader og generell uflaks. Tom Danielson forsvant på den sjette etappen og dagen etter led både Robert Hunter og Giro d'Italia-vinner Ryder Hesjedal samme skjebne.

Fredag den 13. juli ble imidlertid en lykkedag for det amerikanske laget da den britiske veteranen David Millar tok sin første etappeseier siden 2003.

Den en gang så temposterke 35-åringen var en del av et femmannsbrudd som fikk lov til å gå da Team Sky løsnet opp på sitt jerngrep på feltet etter langingssonen.

De første angrepsforsøkene kom allerede fra start på årets lengste Tour-etappe fra Saint-Jean-de-Maurienne til Annonay Davéziux, men det var først etter to førstekategoristigninger og godt over ti mil inn på etappen at Edvald Boasson Hagen og lagkameratene sluttet å vokte utbryterne. Inntil da hadde avstanden stort sett holdt seg på rundt halvannet minutt.

På den knalltøffe avslutningen viste Millar at han var kaldest i hodet og sterkest i beina i spurtoppgjøret mot AG2R-kaptein Jean-Christophe Peraud. Det var britens fjerde individuelle etappeseier i verdens største etapperitt.

De to satt sammen Egoi Martínez, Robert Kiserlovski og Cyril Gautier i et fem-mannsbrudd som tilbrakte store deler av dagen i front på den 226 km lange berg-og-dalbane-etappen.

Sammenlagtfavorittene satt stort sett og så på hverandre i hovedfeltet, som holdt et så labert tempo at de ble innhentet av «grupettoen» som hadde dannet seg i stigningene.

Boasson Hagen nok en gang hadde oppgaven med å holde avstanden til utbryterne til et akseptabelt nivå, og gjorde som vanlig manns jobb i de tøffe motbakkene tidlig på etappen. Til slutt kom hovedfeltet i mål 7.53 bak Millar, men på det meste var det over 12 minutter.

- Det ble noen mil i front i dag. Men heldigvis kunne jeg slappe av litt da det kom et flatere parti. Jeg hadde litt krefter igjen på slutten. Det var tøft, men det var mange andre som også hadde det tøft i dag, sier nordmannen til TV 2 etter målgang.

Goss-disk Med bare fem mann foran, ble det kamp om de resterende spurtpoengene mellom de to rivalene som kjemper om grønn trøye, Peter Sagan og Matt Goss.

Det førte til en småstygg episode på oppløpet der Goss la seg over i banen til Sagan, og nesten feide med seg slovaken. Heldigvis holdt begge to seg på sykkelen, men en forbannet Sagan konstaterte at australieren kom seg foran i mål.

Likevel var manøveren såpass ufin at Goss ble deklassifisert. Dermed har Sagan full kontroll på den grønne trøya enn så lenge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media