Millar vant, Armstrong like suveren

Briten David Millar vant lørdag 13. etappe av Tour de France. Sammenlagt leder Lance Armstrong fortsatt suverent.

Millar fikk tiden 4.08.18, og kom til spurten sammen med fire andre ryttere. På de siste par hundre meterne av den 170 kilometer lange etappen fra Lavelanet til Beziers var det imidlertid ingen som klarte å følge skotten.

- Jeg måtte gjøre noe i dag. Etter å ha tapt så mye tid i fjellene måtte jeg vise at jeg kunne komme tilbake med stil, fortalte den 25 år gamle Cofidis-rytteren.

- Jeg visste jeg kom til å vinne spurten da den kom. Det ble litt katt og mus, men jeg bestemte meg for ikke å skifte taktikk, sa David Millar.

Spanieren David Extebarria, som sykler for Euskaltel, tok 2. plassen, mens Rabobanks Michael Boogerd fra Nederland ble nummer tre på etappen.

Armstrong kontrollerte

US Postals Lance Armstrong fra USA, som har vunnet rittet tre ganger tidligere, leder fremdeles Tour de France sammenlagt. Under lørdagens etappe kom Armstrong inn sammen med hovedfeltet, nesten ti minutter etter vinneren. Avstanden ned til de tøffeste konkurrentene forble nøyaktig den samme som den var etter den 12. etappen fredag.

Det betyr at Armstrong fortsatt har en betryggende avstand på nesten to og et halvt minutt ned til Joseba Beloki på 2. plass. Igor Gonzalez de Galdeano ligger på 3. plass, 3.19 etter Armstrong.

Nordmannen Thor Hushovd, som sykler for Credit Agricole, henger fortsatt med i Tour de France. Lørdag kom han inn sammen med hovedfeltet.

Søndag venter den legendariske etappen opp Mont Ventoux, en etappe som avsluttes med en grusom stigning på de siste 21 kilometerne.

(NTB)

SUVEREN I SPURTEN: David Millar vant den 13. etappen av Tour de France.