Miller kan bli kastet ut av USA-laget

Orker ikke flere fyllehistorier.

(Dagbladet.no): Bode Miller kan bli kastet ut av det amerikanske alpinlandslaget på grunn av et TV-intervju der 28-åringen innrømmer fyll i skibakken.

USA-trener Phil McNichol forteller i dag til nyhetsbyrået AP at 28-åringen har testet grensene på laget i mer enn to år med sin livsstil og oppsiktsvekkende utspill.

Finner seg ikke i mer

- Vi må først spørre: Kan vi fortsatt jobbe sammen? Jeg tror Bode må stille seg spørsmålet: Vil du fortsatt være en del av USAa alpinteam, sier McNichol.

Landslaget vil nemlig ikke finne seg i mer fra Miller. Treneren syntes først alpinstjernen var frisk og skapte debatt.

- Jeg har blitt travel med å rydde opp etter en frittalende cowboy. Når viktige mennesker begynner å stille spørsmål ved vår organisasjon, så blir sjefen klar over det, sier McNichol.

Miller fortalte om skifylla i et intervju med TV-programmet 60 Minutes. Han innrømmer at han har kjørt beruset på ski, og avviser ikke at han kommer til å gjøre det igjen.

Edru først i pausen?

Men det stopper ikke der. Hos herremagasinet Maxim leverer Miller enda flere detaljer om alkoholbruken sin.

- Jeg har har kommet til start i renn full fra natta før. Da har jeg blitt edru i løpet av første omgang, sier Miller.

USA-lagets reaksjon på Millers utspill kommer etter krav fra FIS om å refse utøveren. Det internasjonale skiforbundet er redd holdningene hans smitter over på ungdom.

- Er dette noe vi vil at ungene skal gjøre? Kjøre ned bakken etter noen drinker? spurte generalsekretær Sarah Lewis.

Dersom Miller forlater USAs lag får det neppe store utslag på stjernens hverdag. Han reiser og trener allerede alene i Europa. Men uten laget får han større utgifter til trenere og administrasjon.

- Miller føler helt klart at han har retten på sin side. Hans inntrykk er at han ikke er mye til bry for oss, siden han så sjelden er her. Men han utgjør dobbelt så mye arbeid som noen annen utøver hos oss, sier McNichol.

Ville tillate EPO

Det skyldes nok at fylleutspillet ikke er Millers første. I fjor åpnet alpinisten for å tillate bruk av dopingmiddelet EPO, og før jul ble han bøtelagt fordi han ikke ville teste støvlene sine før et renn.

Miller ville ikke snakke med pressen i rennet i Adelboden i helga. Agent Lowell Taub sier at han kommer til å svare i en pressemelding i løpet av kort tid.

BRUDULJER: Bode Miller avslører i et nytt intervju at han har kjørt renn uten å være helt edru fra festen dagen før.
MISTER PENGESTØTTE: Miller må betale trenere, reiser og administrasjon dersom han må gi seg på laget.