Miller-kanon i drømmedebut

Etterlengtet seier for Derby mot Newcastle.

(Dagbladet.no) Derby - Newcastle 1-0. Nyopprykkede Derby har ikke hatt mye å fare med i Premier League denne sesongen. De lå hjelpeløst sist etter fem kamper, med 3-15 i målforskjell.

Men det virker ikke som manager Billy Davies var spesielt overrasket over den tunge starten.

- Vi er to år foran skjema. Og når du er to år foran skjema går det som det har gjort så langt denne sesongen, sa han før kveldens kamp.

Nå ser det litt lysere ut for de hvite og sorte. Etter en skikkelig oppreisning etter forrige rundes ydmykende 0-6 mot Liverpool.

Forbi Bolton

Kveldens seier tok den nemlig forbi Bolton på tabellen, og selv om det betyr mindre så tidlig i sesongen - så betyr det mye å endelig vinne en kamp.

For hvert tap hadde nemlig jakten på den første trepoengeren blitt tyngre mentalt.

Nå kan Davies\' menn senke skuldrene litt, og fortsette den - fortsatt - tunge veien oppover tabellen. For selv om Derby vant hjemme mot Newcastle mandag kveld, er det liten tvil om at dette blir en sesong hvor det bare handler om én ting for County - og det er å overleve i Premier League.

ENDELIG LØSNET DET: Kenny Miller debuterte for Derby - og da kom også den første seieren. Foto: AFP
ENDELIG LØSNET DET: Kenny Miller debuterte for Derby - og da kom også den første seieren. Foto: AFP Vis mer

Kanonmål i drømmedebut

Kenny Miller - skotten som senket Norge med to mål på Ullevaal for to år siden - har slitt med skade etter overgangen fra Celtic, men i kveld fikk han endelig sjansen for dumpekandidaten Derby.

Og 27-åringen fikk en pangstart på karrieren for hvittrøyene.

Sju minutter før pause var han våken som bare toppspisser er. Han fikk etter hvert rotet til seg et langt utspill fra Stephen Baywater, tittet opp og så at Newcastle-keeper Steve Harper sto langt ute.

Han klinket til på halv volley, over målvakten og i nettet.- Dette var en drømmestart for meg. Og vi får vår første seier, som jeg synes vi fortjente, sier Miller til Setanta.

Sjefen sier følgende om Millers debut:

- Han jobber ekstremt hardt og med sin fart og sine avslutningsferdigheter er han alltid en trussel, sier Davies.

Newcastles første tap

Newcastle burde imidlertid ledet før Miller-målet. Førsteomgangen var ikke mye å skryte av, men etter snaue 20 minutter fikk David Rozehnal en sjelden sjanse i boksen.

Og han viste hvorfor han ikke er spiss.

Keeper Baywater var helt utspilt og Rozehnal hadde nesten åpent mål, selv om det var et par Derby-spillere i ubalanse foran streken. Likevel klarte Rozehnal å skyte utenfor.

Michael Owen ble testet før kampen og startet for Newcastle, men han holdt ikke i mer enn 56 minutter. Da satte Sam Allardyce inn Obafemi Martins i jakten på en utlikning.

Den nettkjenningen fikk aldri Martins eller noen andre Newcastle-gutter, og dermed endte det med deres første tap for sesongen.

FORAN SKJEMA: Derby-manager Billy Davies mener laget ligger to år foran skjema. Derfor har de slitt så langt denne sesongen.