Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Miller-kanon og tre poeng til Brann

Bergenserne hadde ingen problemer mot Sandefjord.

(Dagbladet.no:) Sandefjord - Brann 0-2. Før kampen var Sandefjord ubeseiret på eget gress, men da bergenserne kom på besøk i maisola - maktet ikke blåtrøyene å stå i mot.

Brann var best i alt, og etter pause vartet de opp med strålende fotball.Og et kanonskudd av Charlie Miller på volley etter en Martin Andresen-corner.

Stolt Mjelde

- Det er slike ting Charlie kan gjøre. Det var veldig viktig for oss, for Robbie burde punktert kampen før dette, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

Selv ville ikke Miller framheve seg selv, til tross for at han fikk banens beste-trofeet av TV 2.

- Denne er til hele laget. Laget spilte veldig bra i dag, og vi måtte ha tre poeng, sier skotten.

Og om målet:

- En fin ball fra Martin, som jeg fikk øyekontakt med. Det var godt å se den gå inn.

KANONSKUDD: Charlie Miller kom inn i pausen, spilte en veldig god omgang og scoret et fantastisk mål. Foto: SCANPIX
KANONSKUDD: Charlie Miller kom inn i pausen, spilte en veldig god omgang og scoret et fantastisk mål. Foto: SCANPIX Vis mer

I 2. omgang var det aldri noen tvil hvor de tre poengene skulle havne. De skulle med kveldsflyet til Bergen.

- Jeg er veldig stolt av guttene. Dette var en viktig borteseier, sier Mjelde.

Brann klatret nå opp på 15 poeng - to bak serieleder Lillestrøm. Mjelde valgte å starte med både Charlie Miller og Bengt Sæternes på benken i dag.

- De har virket litt slitne i det siste, og i dag var det viktig med løpssterke folk. Nå tåler også Miller og Sæternes 16. mai-kampen, sier Brann-treneren.

Tidlig ledelse

Bergenserne fikk en drømmestart på den vanskelige Sandefjord-matta. Petter Vaagan Moen slo et frispark inn mot keeper, som Espen Bugge Pettersen så ut til å ha kontroll på. Men Migen Memelli ga ikke opp og i en duell med albaneren mistet Bugge Pettersen ballen.

Midtstopper Kristjan Ørn Sigurdsson var våken og sparket ballen i mål fra fem meter.

Det kan nok hende at Bugge Pettersen skulle hatt frispark, men det er ikke sikkert han hadde full kontroll.

Miller-kanon og tre poeng til Brann

- Slik jeg så det mistet Espen ballen og Sigurdsson fikk satt den i mål. Men jeg sto 50 meter unna, så det er vanskelig å si om det var en rett eller feil avgjørelse å godkjenne målet, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen til Sandefjords Blad.

Store deler av 1. omgangen ble preget av mange dødballer. Sandefjord fikk mange cornere og Brann en del frispark på offensiv banehalvdel.

Etter 26 minutter kom Fredrik Thorsen alene med keeper, etter at Andreas Tegström stusset ballen videre. Thorsen skjøt på direkten, men Opdal leverte en mesterlig redning.

Og bra var det, for Thorsen skulle egentlig blitt avblåst for offside.

Store Winters-sjanser

Brann åpnet klart best etter pause, og skapte også en rekke store sjanser.

Og hver gang var Robbie Winters svært sentral.

Først ble han avvinket for offside, da han stakk fra Sandefjord-forsvaret. Den var tvilsom, og skotten hadde kommet alene med keeper.

Etter 58 minutter skjøt han på direkten på et innlegg fra innbytter Charlie Miller. Ballen smalt i stolpen og innbytter nummer to, Bengt Sæternes, skjøt returen rett på keeper.

Minuttet etter kom Winters alene med Bugge Pettersen. Han kom litt for tett på keeperen, og klarte bare så vidt å pirke ballen forbi ham. Fredrik Kjølner kom til unnsetning og sparket unna en halvmeter foran streken.

Knalltreff av Miller

Ikke lenge etterpå fikk høyreback Ole Tobiasen en kjempesjanse for Sandefjord. Han fikk stå helt alene på et Tommy Knarvik-frispark, men traff ikke ballen da han skulle bredside den i mål fra 7-8 meter.

Men det var Brann som spilte den virkelig gode fotballen lørdag ettermiddag. Tidvis briljerte bergenserne virkelig.

Og til slutt fikk vi også se et skikkelig supermål.

Martin Andresen slo en corner på lengste stolpe, og Charlie Miller dunket til på hel volley. Ballen suste i nettet bak Espen Bugge Pedersen som ikke rakk å reagere.

Når Brann vartet opp med storspill og slike supermål, da hadde ikke nyopprykkede Sandefjord mye å stille opp med.

- Nå må vi bare rense hodet og tenke framover mot Viking-kampen på tirsdag. Vi tapte for et bedre lag i dag, sier Todesen.

Debatt

Er Brann gode nok til å hamle opp med Lillestrøm?

DET FØRSTE MÅLET 4: Kristjan Ørn Sigurdsson er i ferd med å sette ballen i mål fra kloss hold.
DET FØRSTE MÅLET 1: Espen Bugge Pettersen har ballen i klypene, men har han kontroll?
DET FØRSTE MÅLET 2: Sandefjord-keeper mister kontrollen, under press av Migen Memelli.
DET FØRSTE MÅLET 3: Bugge Pettersen ramler over ballen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling