Miller-mål for bedre avtale

Charlie Miller (28) er i lønnsforhandlinger med Brann, og har avvist tilbudet han har fått. I går styrket han sin forhandlingsposisjon med to velfortjente mål.

BERGEN (Dagbladet): Han har truffet målnettet jevnt og trutt i det siste, i cup og serie for Brann. Charlie Miller sier han ønsker å bli i Brann og Bergen, men pengebeløpet som er lagt fram i nytt kontraktsforslag, vil han ikke godta. Han vil ha mer penger, og tenker på alder og framtid.

-  Jeg har kontrakt med Brann fram til desember. De må komme opp med noe mer om de vil beholde meg etter den tid. Jeg er 28 år og må tenke på framtida mi. Hvis Brann vil tjene penger på meg, kan de selvsagt selge meg i sommer, sier han.

Mons Ivar Mjelde liker ikke tanken på å tape både Charlie Miller og Raymond Kvisvik, lagets to mest kreative spillere.

-  Klok spiller

-  Charlie er en klok spiller og tidvis et helt angrep aleine. Det var høy klasse over mye av det han gjorde i denne kampen, men nå må vi la partene få forhandle i ro og mak. Jeg vet ikke hva han er blitt tilbudt. Om det ikke oppnås enighet, må vi finne en god og kreativ erstatter, sier Mjelde.

Brann tok tidlig grep om kampen i går kveld, og holdt et høyt press fram til Cato Guntveit brente av fra 25 meter og traff stang inn i kampens 13. minutt. Et nydelig mål, med like våkent forspill av hovmester Raymond Kvisvik fra hjørneflagget.

I 32. minutt ble Robbie Winters spilt fri med en lang ball fra Kvisvik. Aleine med målvakt Adin Brown klarte han å misbruke årets målsjanse på Brann stadion.

Aalesund hadde noen forsøk på kontringer, men det var først de siste 15 minuttene før hvilen at Ivar Morten Normarks gutter klarte å true Brann-målet med to spisser. I det 36. minutt klarte Morten Moldskred å misbruke en kjempesjanse etter å ha rundet Håkon Opdal. Fem minutter seinere utnyttet Erlend Holm en liknende sjanse på en atskillig mer effektiv måte. Han kom aleine med Opdal, fintet seg fri og plasserte ballen i mål.

Danseløven

Brann-trener Mons Ivar Mjelde likte ikke det han så i første omgang, og krevde større bevegelse.

-  De må få ræva i gir, sa han over høyttaleranlegget.

I andre omgang kom sjanseballet, med Charlie Miller som danseløve i Aalesund-forsvaret. På 25 minutter skjøt han sju ganger mot mål. To av ballene havnet i nettet.

-  Jo da, jeg hadde mange sjanser og burde ha truffet bedre på flere av dem. Jeg velger å glemme dem jeg bommer på og konsentrerer meg om å treffe på neste mulighet. Det ble nok til at vi vant, og det er jeg godt fornøyd med, sier han.

Aalesund klarte å lage spenning mot slutten av kampen. Eirik Hoseth traff på en returball, etter at hele stadion hadde sett Tor Hogne Aarøy ta ballen med henda i forkant. I siste minutt fikk gjestene et mål riktig annullert.

-  Vi spilte katastrofalt dårlig i andre omgang, forklarer Ivar Morten Normark.

TO NYE MÅL: Brann-spiss Charlie Miller scorer jevnt og trutt for Brann. I går ble det to og avansement til kvartfinalen i cupen. - Jeg hadde mange sjanser og burde ha truffet bedre på flere av dem, sier Miller.