Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Miller og Lund Svindal suverene på første trening i Kitzbühel

Jansrud nummer åtte.

TAPTE PÅ TOPPEN: Aksel Lund Svindal og Bode Miller var langt foran konkurrentene på dagens trening i Kitzbühel, men nordmannen er klar på at det er stort forbedringspotenisale, spesielt på toppen, før lørdagens renn. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
TAPTE PÅ TOPPEN: Aksel Lund Svindal og Bode Miller var langt foran konkurrentene på dagens trening i Kitzbühel, men nordmannen er klar på at det er stort forbedringspotenisale, spesielt på toppen, før lørdagens renn. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KITZBÜHEL (Dagbladet): Etter at gårsdagens utfortrening ble avlyst, fikk fartsgutta endelig satt utfor «Streif»-bakken i dag, og det med gode resultater for de to norske pallkandidatene.

Aksel Lund Svindal ble nummer to mens Kjetil Jansrud ble nummer åtte. Likevel var ingen av dem helt fornøyde.

- Koste meg ikke Svindal trakk spesielt fram starten som et område hvor det er stort forbedringspotensiale til lørdagens renn.

- Jeg ser utfra tiden min at det jeg tapte, det tapte jeg på toppen. Nedover holdt jeg farten ganske bra, men på toppen er det så slagete. Jeg koste meg ikke akkurat de første 30-40 sekundene, sier Svindal til Dagbladet.

Jansrud, som i mål var 2,98 bak suverene Bode Miller og drøye to sekunder bak Svindal, er glad dette ikke er maksnivået.

- Jeg prøvde å kjøre det jeg kunne, men endte opp med en sånn medium omgang. Jeg var litt overraska da jeg kom ned og hadde grønn tid, men Aksel og Bode kjører veldig bra. Jeg føler jeg har mye å gå på, sier han til Dagbladet.

Mindre spektakulært Dessverre for de frammøtte på dagens prøveomgang, var det bratte målhenget stengt av på grunn av dårlige snøforhold i den delen av løypa, og arrangørene hadde valgt en slakere løsning. Det synes Lund Svindal er helt greit.

- Med de forholdene som er, er det klokest å gjøre det sånn. Det er litt trist, men Kitzbühel er fortsatt Kitzbühel, sier han.

Jansrud er enig med lagkameraten i at løypa blir litt mindre spektakulær.

- Det er litt kjipt akkurat med målhenget. Å stå her nede og se gutta fly 50 meter er en vanvittig opplevelse i seg selv, sier han.

Alexander Kilde Aamodt kjørte på et sent startnummer, og kom i mål 5,91 bak Miller.

Hele Norges coronakart