Miller stempler Armstrong som dopet

Ny blemme fra alpinisten.

(Dagbladet.no): USA-alpinisten Bode Miller (28) nøyer seg ikke med å skryte av fyllekjøring i slalåmbakken. I dag gir han flere landsmenn stempel som dopingmisbrukere, melder AP.

Verdenscupvinneren og OL-favoritten kommer med oppsiktsvekkende uttalelser i Rolling Stone, det amerikanske magasinet.

Tour de France-vinner Lance Armstrong er allerede dopingmistenkt, etter at et fransk laboratorium analyserte frosne urinprøver. De inneholdt det forbudte stoffet EPO.

Får piller av legen

Armstrong avviser alle anklager, men Miller er sikker i sin sak når han forteller hvor lett det er å dope seg ustraffet innen idretten.

- Hvis du sier at at det må gjøres «bevisst», da gjør det det Lance (Armstrong) og de gutta holder på med. Hver morgen får de en boks med piller av legen, de stiller ingen spørsmål, de bare tar pillene, sier Miller.

Også baseballspilleren Barry Bonds blir omtalt i lite fine vendinger. Bonds har tidligere fortalt at han fikk i seg seg steroider, uvitende i 2003.

- Akkurat nå, hvis du ønsker å jukse, så kan du det. Barry Bonds og de gutta gjør det med vitende vilje, men det finnes alle slags smutthull, sier Miller.

SKANDALE-UTSPILL: Bode Miller kommer med ubegrunnede påstander om amerikanske storheter innen idretten. Foto: Scanpix/Ap
SKANDALE-UTSPILL: Bode Miller kommer med ubegrunnede påstander om amerikanske storheter innen idretten. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Merkelig og rart system

Tidligere har Miller gått inn for å legalisere EPO, fordi utøverne neppe tar skade av det. I dag kommer han med enda kraftigere kritikk av dopingreglene.

- Dopingreglene er et merkelig, dårlig system. Alt jeg ønsker er at vi kan snakke om det, sier Miller.

Miller forteller i Rolling Stone-intervjuet at han er redd noen kommer til å sette opp en felle for ham, slik at han også blir dopingtatt.

Dopinguttalelsene om Armstrong og Bonds møtes med taushet hos det amerikanske skiforbundet i dag.

DOPINGMISTENKT: Lance Armstrong vant touren sju ganger. Her sammen med tvillingdøtrene sine i fjorårets ritt.
INNRØMMET DOPING: Bode Miller mener Barry Bonds dopet seg bevisst, og lyver når han sier noe annet.