Milliardær fra Singapore kan kuppe Liverpool-salget

Eier Manchester United-barer i Asia.

TIL SALGS: Liverpool-styreformann Martin Broughton og styret valgte NESV da de valgte kjøper av klubben. Nå vil milliardæren Peter Lim forsøke på nytt, og lokker manager Roy Hodgson med midler til spillerkjøp.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
TIL SALGS: Liverpool-styreformann Martin Broughton og styret valgte NESV da de valgte kjøper av klubben. Nå vil milliardæren Peter Lim forsøke på nytt, og lokker manager Roy Hodgson med midler til spillerkjøp.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

||| (Dagbladet): Dagen før Royal Bank of Scotland (RBS) møter i retten for å få bekreftet at salget av Liverpool til amerikanske New England Sports Ventures (NESV) er gyldig melder BBC at en tidligere beiler er i ferd med å komme med et nytt og forbedret bud på klubben.

Milliardæren Peter Lim var mannen bak ett av de to budene Liverpool-styret vurderte i forrige uke, men ble avvist da styreformann Martin Broughton og co valgte å gå for Boston Red Sox-eier NESV og John W. Henry.

Nå er Lim på banen igjen, og vil kontakte styret med et forbedret bud.

Lovet Hodgson penger
Ifølge BBC var det opprinnelige budet fra milliardæren verdt like mye som budet fra NESV, og Lim skal ha vært så sikker på tilslaget at han diskuterte med Brougthon hvordan de skulle offentliggjøre avtalen.

Derfor ble han overrasket da styret, som så ble forsøkt kastet av de amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett, stemte for å selge til NESV.

Lim tilbød også å dekke all gjelden Liverpool har til RBS, all øvrig gjeld, samt å sprøyte inn ytterligere 400 millioner i kapital i klubben.

I tillegg skal milliardæren ha lovet at alle midlene ville komme fra hans egen lomme - det vil si at det ikke ville bli tatt opp nye lån for å finansiere oppkjøpet. NESV har insistert på at de ikke vil påføre Liverpool mer gjeld, men klubben har ingen garantier for at den eventuelle gjeldssituasjonen i NESV som sådan kan få konsekvenser for Liverpool på lang sikt.

BBC skriver også at Peter Lim skal ha forespeilet manager Roy Hodgson midler til spillerkjøp i hundremillionersklassen når overgangsvinduet åpner i januar.

Interessert uansett utfall
Et eventuelt nytt bud fra Lim er avhengig av utfallet av rettsforhandlingene som starter i London i morgen. Dersom RBS får medhold i at Hicks og Gillett ikke kan forandre styresammensetningen, og dermed heller ikke stoppe det styregodkjente salget til NESV, vil planene til styreformann Martin Broughton og co fullføres som planlagt.

Peter Lim skal imidlertid være villig til å kjøpe Liverpool også om klubben skulle havne under administrasjon som følge av mislighold av lånene til Royal Bank of Scotland.

Samtidig gir det Tom Hicks og George Gillett et visst argument, om enn irrelevant for morgendagens rettsmøte, at det kommer bedre bud på banen. Hicks og Gillett mener som kjent at budet fra NESV er for lavt.

Kilder nær milliardæren fra Singapore mener NESV kan ha blitt foretrukket fordi amerikanerne har gått med på å betale deler av bøtene RBS har krevd i forbindelse med den voksende gjelda, men hevder at Lim vil være villig til å gjøre det samme, og mer.

- Han fikk aldri muligheten til å forhandle direkte med Royal Bank of Scotland. Det hadde han regnet med etter å ha blitt enig med styret om overtakelsen, sier en kilde.

Ifølge Forbes er Peter Lim verdt rundt 9,3 milliarder kroner, en formue han har bygd opp blant annet i motebransjen og i matproduksjon. De siste to årene har han vært inne på Forbes' lister over Singapores ti rikeste.

BBC skriver i tillegg at Lim ble interessert i engelsk fotball gjennom sitt eierskap i en barkjede i Asia - med Manchester United som tema.

Kan slås konkurs allerede nå
Business-nyhetsleverandøren Bloomberg skriver forøvrig i dag at Royal Bank of Scotland har anledning til å slå Liverpool konkurs og tvinge klubben under administrasjon allerede nå - ikke først 15. oktober, som er datoen de fleste har forholdt seg til.

Tre kilder sier til kanalen at fristen for å betale ned lånet i realiteten er løpt ut på de over 280 millioner pund som Liverpool skylder RBS.

Et slikt utfall kan i ytterste konsekvens føre til ni poengs trekk for Merseyside-klubben.

Det blir imidlertid regnet som lite sannsynlig at RBS vil benytte seg av denne muligheten, ettersom banken som nevnt møter i retten i morgen for å kjempe for at Liverpool-salget til NESV skal gå i orden.