Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Milliardær i ferd med å kjøpe Wembley

Fulham-eier Shahid Khan skal ha lagt inn bud på det tradisjonsrike stadionet.

TIL SALGS: FA skal være villige til å selge Wembley. Foto:  REUTERS/Action Images/Pool/NTB Scanpix
TIL SALGS: FA skal være villige til å selge Wembley. Foto: REUTERS/Action Images/Pool/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Flere engelske medier melder i dag at Fulham-eier Shahid Khan (68) er i ferd med å kjøpe Wembley stadion, som gjenåpnet i 2007.

Ifølge Sky Sports skal summen dreie seg om 800 millioner pund (rundt 8,8 milliarder kroner). Det skal dreie seg om 500 millioner med en gang samt 300 millioner i inntekter på kampdager.

Det engelske fotballforbundet (FA) har bekreftet at de har mottatt et bud. Det er i så fall første gang at utenlandske aktører vil eie Wembley, dersom avtalen går i orden.

Pakistansk-amerikanske Khan skal være god for rundt 56 milliarder kroner, ifølge Forbes. Khan kjøpte Championship-klubben Fulham i 2013.

Sjokkbølger

«Nyheten kan sende sjokkbølger gjennom fotballen og kan få innvirkning på planene til både Chelsea og Tottenham», skriver avisa The Telegraph.

Sky Sports melder at et eventuelt kjøpt ikke vil påvirke avtalen som allerede foreligger med Tottenham om å holde NFL-kamper på nye White Hart Lane.

Khan eier også NFL-klubben Jacksonville Jaguars, og Sky skriver at dersom FA går med på et salg, vil det være en «game changer» for investeringer i grasrota i engelsk fotball.

Det er ventet at en stor del av pengene fra et eventuelt salg vil gå til nye kunstgressbaner rundt om i landet.

Amerikansk fotball

Det er ventet at vi vil få se flere kamper fra amerikansk fotball på Wembley om salget blir en realitet, og det kan også bane vei for en London NFL franchise.

Jacksonville Jaguars har tidligere besøkt England ved flere tilfeller anledninger for å spille NFL-kamper foran et engelsk publikum. Forrige uke kom meldingen om at Jaguars vil møte Super Bowl-vinnerne Philadelphia Eagles på Wembley 28. oktober.

NFL skriver i en pressemelding at det potensielle kjøpet av Wembley er «et sterkt signal om Shahid Khan og Jacksonville Jaguars engasjement overfor England og deres visjoner om å hjelpe sporten vår til å vokse».

SKAL HA LAGT INN BUD: Milliardær Shahid Khan. Foto: Ian Tuttle/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SKAL HA LAGT INN BUD: Milliardær Shahid Khan. Foto: Ian Tuttle/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Sky Sports tror at det engelske landslaget fortsatt vil spille mesteparten av kampene på Wembley og at FAs hovedkvarter fortsatt vil være på stadion. Det er også ventet at Wembley vil fortsette å være arena for FA-cupfinalen.

Det er i oktober og november, når det er NFL-sesong i USA, at England kan bli tvunget til å spille andre steder.

Khan skal ha tilbudt 500 millioner pund for anlegget, ifølge tabloidavisene The Sun og The Evening Standard.

«Fulhams amerikanske milliardær-eier Shahid Khan kommer med et sensasjonelt tilbud på den nasjonale fotballstadionet», skriver sistnevnte.

Kun en tynn kabel sikrer James Kingston (22) når han klatrer opp buen på Wembley Stadion i London. Video: EE Action Cam Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media