Milliardær lei av småfolk

Fredrikstad FK preges av bråk og personangrep. Hovedsponsor Terje Høili er lei av små spillere og reduserer pengestøtten med over fire millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terje Høili (60) kritiserer åpenlyst FFKs sportslige administrative leder Harry Hansen, og varsler at han bare vil være vanlig sponsor etter denne sesongen. Frode Kværneng, styreleder i FFK Sport ASA, beklager situasjonen, samtidig som han tar avstand fra personangrepet.

Aldri hatt fordeler

Bråket startet med et intervju i Fredriksstad Blad lørdag. Høili, selv toppspiller på 1960- og 70-tallet og nyslått milliardær etter salget av Europris, kritiserte både valget av Verste som ny stadionlokalisering og innkjøpspolitikken i klubben.

-  Grunnen til at jeg gir meg som hovedsponsor, har noe med Verste å gjøre. Jeg liker ikke at sport blir blandet med business, og har selv aldri hatt fordeler av å være sponsor, sier Terje Høili, som tidligere har gitt sin støtte til Holmen-anlegget.

Åtte mill. på to år

De to siste åra har han sponset FFK med åtte millioner kroner.

-  I år er beløpet fem millioner. Pengene bruker jeg av kjærlighet til FFK. Jeg har ikke tenkt å bryte med klubben, jeg har bare en mening. Neste år kommer jeg antakelig til å bli mer normal sponsor i FFK, på lik linje med fire-fem andre. Det vil si at jeg spytter inn mellom 300 000 og 500 000 kroner, sier Terje Høili.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer