Milliardær med gigant­gave til kvinnefotball

Stor satsing i Kina.

SATSER: Kinas neste rikeste mann, Jack Ma, bidrar til at satsingen rundt det kinesiske fotballandslaget for kvinner blir tilført 1,2 milliarder kroner. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier
SATSER: Kinas neste rikeste mann, Jack Ma, bidrar til at satsingen rundt det kinesiske fotballandslaget for kvinner blir tilført 1,2 milliarder kroner. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kinas nest rikeste mann, Jack Ma, bidrar til at satsingen rundt det kinesiske fotballandslaget for kvinner blir tilført 1,2 milliarder kroner.

Det svimlende pengebidraget fra mannen bak nettshopping-giganten Alibaba og to andre veldedige organisasjoner ble kjent fredag.

Pengene skal tilføres kvinnefotballen jevnt og trutt i løpet av de ti neste årene. I en uttalelse heter det at den drøye milliarden skal bidra til «skadeforebygging og behandling, karriereutvikling for fotballspillere som har avsluttet karrieren, teknisk utvikling, trenerutvikling og ungdomsutvikling».

Kina har deltatt i sju av de åtte VM-sluttspillene som er arrangert for kvinner. Sommerens verdensmesterskap i Frankrike endte med exit i åttedelsfinalen.

De kan samtidig vise til resultater herrelandslaget i den folkerike nasjonen bare kan drømme om. Den hjemlige ligaen har likevel lav status og svake tilskuertall.

I 1999 spilte Kina VM-finale mot USA. Der ble det tap etter straffesparkkonkurranse. Siden har man sakket akterut sammenlignet med andre store nasjoner på kvinnesiden i internasjonal fotball.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer