Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Milliardær med gigant­gave til kvinnefotball

Stor satsing i Kina.

SATSER: Kinas neste rikeste mann, Jack Ma, bidrar til at satsingen rundt det kinesiske fotballandslaget for kvinner blir tilført 1,2 milliarder kroner. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier
SATSER: Kinas neste rikeste mann, Jack Ma, bidrar til at satsingen rundt det kinesiske fotballandslaget for kvinner blir tilført 1,2 milliarder kroner. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinas nest rikeste mann, Jack Ma, bidrar til at satsingen rundt det kinesiske fotballandslaget for kvinner blir tilført 1,2 milliarder kroner.

Det svimlende pengebidraget fra mannen bak nettshopping-giganten Alibaba og to andre veldedige organisasjoner ble kjent fredag.

Pengene skal tilføres kvinnefotballen jevnt og trutt i løpet av de ti neste årene. I en uttalelse heter det at den drøye milliarden skal bidra til «skadeforebygging og behandling, karriereutvikling for fotballspillere som har avsluttet karrieren, teknisk utvikling, trenerutvikling og ungdomsutvikling».

STYRTRIK GIVER: Kinas nest rikeste mann, Jack Ma, bidrar til at satsingen rundt det kinesiske fotballandslaget for kvinner blir tilført 1,2 milliarder kroner. NTB Scanpix
STYRTRIK GIVER: Kinas nest rikeste mann, Jack Ma, bidrar til at satsingen rundt det kinesiske fotballandslaget for kvinner blir tilført 1,2 milliarder kroner. NTB Scanpix Vis mer

Kina har deltatt i sju av de åtte VM-sluttspillene som er arrangert for kvinner. Sommerens verdensmesterskap i Frankrike endte med exit i åttedelsfinalen.

De kan samtidig vise til resultater herrelandslaget i den folkerike nasjonen bare kan drømme om. Den hjemlige ligaen har likevel lav status og svake tilskuertall.

I 1999 spilte Kina VM-finale mot USA. Der ble det tap etter straffesparkkonkurranse. Siden har man sakket akterut sammenlignet med andre store nasjoner på kvinnesiden i internasjonal fotball.

Eksperter frykter at gapet vil bli større dersom satsingen rundt det kinesiske kvinnelandslaget tilføres midler. Fredagens donasjon var i så måte et solid løft.

En representant for Kinas Fotballforbund omtaler i en uttalelse gaven som enestående.

Jack Mas selskap Alibaba har en mindre aksjepost i fotballklubben Guangzhou Evergrande, som er profilert i den kinesiske herreligaen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!