Milliardær vil ikke lenger kjøpe Liverpool

Mistet interessen i rettskaoset.

VAR INTERESSERT: Nå ønsker ikke lenger Singapore-milliardæren Peter Lim å kjøpe Liverpool. Foto: LIM WUI LIANG/THE STRAITS TIMES/AP
VAR INTERESSERT: Nå ønsker ikke lenger Singapore-milliardæren Peter Lim å kjøpe Liverpool. Foto: LIM WUI LIANG/THE STRAITS TIMES/APVis mer

|||(Dagbladet): Etter ei drøy uke med Liverpool-kaos, nådde eierbråket nye høyder i går kveld.

Først jublet Liverpool-sjefene etter seieren over George Gillett og Tom Hicks i Londons High Court, men så svarte amerikanerne med å saksøke Liverpool og New England Sports Ventures (NESV) for ni milliarder kroner.

Siden Gillett og Hicks forsøkte å stoppe salget gjennom en kjennelse i Texas, måtte Liverpool-ledelsen troppe opp i retten igjen i ettermiddag.

- Kjennelsen i Texas ble gjort på bakgrunn av hva som ble fortalt dommeren, ikke på bakgrunn av bevisene, sa Royal Bank of Scotland-advokat Richard Snowden i dag, ifølge rettsoppdateringene til The Guardian.

Lim trekker seg Advokatene til Gillett og Hicks påsto tidligere denne uka at styret hadde oversett flere andre bud.

For to dager siden uttalte Singapore-milliardæren Peter Lim at han var villig til å by 320 millioner pund - 20 mill. mer enn NESV. Lim lovet også å bruke 40 millioner pund på nye spillere i januar.

Nå trekker han tilbake interessen.

- Det er nå klart for meg at styret vil selge klubben til NESV, uavhengig av størrelsen på andre bud, uttaler Lim ifølge Sky Sports.

NY RUNDE I RETTEN: Liverpool-styreformann Martin Broughton gikk smilende ut av retten i går. I dag måtte han nok en gang dra til High Court i London. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS
NY RUNDE I RETTEN: Liverpool-styreformann Martin Broughton gikk smilende ut av retten i går. I dag måtte han nok en gang dra til High Court i London. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS Vis mer

- Dermed er NESV tilsynelatende den eneste budgiveren. Bra timing for for Liverpool, skriver BBCs Dan Roan på Twitter.

Mange rykter I forkant av rettsmøtet kom det opplysninger om at Gillett og Hicks har kommet styrets salgsplaner i forkjøpet, gjennom en avtale med amerikanske Mill Financial.

Selskapet var en av to budgivere som ikke ble vurdert da styret bestemte seg for å takke ja til NESV, men ryktene om at Mill Financial hadde skaffet seg aksjene til Hicks viste seg å ikke stemme.

Associated Press melder at Hicks ikke har fått noe tilbud fra Gillett-kreditor Mill Financial om kjøp av hans andel.

Hvis selskapet skaffer seg aksjene og betaler ned gjelda til RBS er ikke lenger banken noen part i saken, og Mill Financial kontrollerer dermed Liverpool, ifølge engelske medier.

Dersom Mill punger ut og sletter gjeld skal løpet være kjørt for Red Sox-eierne i NESV, skriver BBCs økonomiredaktør Robert Preston i en blogg.

KAMPLYSTNE: George Gillett og Tom Hicks vil ikke ta til takke med 300 millioner pund og gir seg ikke. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS
KAMPLYSTNE: George Gillett og Tom Hicks vil ikke ta til takke med 300 millioner pund og gir seg ikke. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS Vis mer