Milliardærenes fartsfest

I nærmere 250 kilometer i timen prøvde de bedrestilte av båtfolket krefter i Arendal lørdag. Norges håp, Bjørn Rune Gjelsten, klarte ikke å slette kameraten Kjell Inge Røkkes verdensrekord.

Gjelsten ble nummer tre under lørdagens 1000 meter lange fartsetappe. Han tilbakela strekningen på 15,1 sekunder med Spirit of Norway, hvilket tilsvarer en gjennomsnittsfart på drøye 238 kilometer i timen. Han ble slått av den italienske båten Bilboa, som noterte 246,78 kilometer i timen. Dermed beholder Kjell Inge Røkke verdensrekorden på vel 252 kilometer i timen, som han satte i Arendal i fjor.

  - Det var ikke mulig å slå den i dag, det var altfor mye sidevind, sa Bjørn Rune Gjelsten etter fartsetappen.

Milliardærer

Sjøens formel 1 er ikke for hvermannsen. Det skal både mot og uhyrlig mange penger til for å delta. Bjørn Rune Gjelsten har begge deler. Båten har en anslått verdi til oppunder 2 millioner kroner, og hver av de 12 Lamborghini-motorene han disponerer koster rundt 800 000 kroner hver. Spirit of Norway-teamet teller minst fem heltidsansatte, og det skal ikke store kunnskapene til for å regne ut at utgiftene ved å sette båten på vannet overstiger skarve 350 000 kroner som deles ut i prispenger til vinneren søndag.