- Milliardærer slåss om United

Tre uavhengige mangemilliardærer utenfor England skal lukte kraftig på Manchester United. Nesa de bruker er 7,5 milliarder kroner og stigende.

I ENGLAND

Morten Pedersen

LONDON (Dagbladet): For dette handler ikke om tre karer med altfor mye penger som har blitt enige om å raide United. Her snakker vi om tre mann i Abramovitsj-klassen som ønsker klubben for seg sjøl. Og så lenge pengene er der, og viljen like stor som den Chelseas Red Rom hadde da han overtok Stamford Bridge for 1,5 milliarder, kan man ikke utelukke noe.

På børsen er Manchester United like sårbare for overtakelse som alle andre.

Ingen av de tre potensielle kjøperne som skal ha gjort grundige undersøkelser og forespørsler rundt klubben på Old Trafford, er foreløpig på banen med navn. Men søndagsavisa The Observer, som i går hadde oppslag om det mulige fotballraidet, mener å vite at en av dem er en russer. Mens en annen kommer fra Midtøsten, og den tredje trolig er nederlandske John de Mol.

Allerede på eiersiden

Sistnevnte er mannen som oppfant TV-suksessen Big Brother. Lenge før det eide han produksjonsselskapet Endemol som han solgte for over 40 milliarder kroner i 2000. Og John de Mol sitter allerede på 3,4 prosent av aksjene i Manchester United.

De siste månedene har en rekke grupper og investorer gjort forespørsler rundt United. De fleste har bestemt seg for ikke å aksjonere. Men de tre som står igjen, skal være mer enn villige.

The Observer bygger sitt oppslag på kilder fra det innerste indre på Old Trafford.

Finansmiljøet tror på salg

De største aksjonærene i United sitter på 45 prosent av aksjene. I Londons finansmiljø er tonen den at disse er villige til å selge. Men prisen er høy - aksjene har steget med over femti prosent de siste månedene.

Derfor spekuleres det om at minst åtte milliarder må på bordet.

Kilder i City sier imidlertid at russeren det er snakk om, skal være verd over 60 milliarder.

VIL HA UNITED: Han oppfant TV-suksessen Big Brother. Nå ønsker han seg toppfotballaget.