Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Milliardærkone ut mot Fredrikstad-fans: - Det irriterer meg voldsomt

Publikum svikter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): At Fredrikstad er en fotballby, vil de færreste protestere på. Dermed ikke sagt at byens fotballag gjør det bra.

Akkurat nå ligger Fredrikstad sist i OBOS-ligaen. Det får publikum til å utebli fra hjemmekampene. Nå reagerer Mariann Høili, kona til Europris-milliardær Terje Høili, som også er klubbens velgjører.

«Til dere som elsker fotball og som ikke går på stadion fordi guttene taper og taper: Kom dere på stadion», skriver hun i et leserinnlegg i Fredriksstad Blad, som omtalte saken først.

Cupkamp Fredrikstad møter Sarpsborg 08 i tredje runde i cupen torsdag. Det er et lokalderby i Østfold, og nå er spørsmålet hvor mange tilskuere som kommer.

Fredrikstad har en av de flotteste stadionene i Norge. Kapasiteten er på nærmere 13 000 tilskuere. Men etter nedrykket fra Tippeligaen i 2012, har det vært så som så med oppmøtet. På forrige hjemmekamp mot Sandefjord var tallet 3600.

Før der igjen kom det 3500 tilskuere mot Kristiansund.

Nå vil Mariann Høili ha andre boller. Hun ber folk komme tilbake:

«Det betyr mental oppmuntring for dem som skal gjøre jobben og ikke minst penger i en slunken kasse. Skjerp dere», skriver hun.

Overfor Fredriksstad Blad utdyper Høili:

- Det irriterer meg voldsomt at de som tidligere var interessert i FFK er borte. Selv om deres lag taper kamper, så bør ikke engasjementet forsvinne.

Og:

- Det er noe med å være trofast i medgang og motgang.

Støttespiller Ektemannen Terje Høili har vært klubbens viktigste økonomiske støttespiller i mange år. Da Fredrikstad var i Tippeligaen, vaiet det i byens flaggstenger. Det var en fest å gå på kamp.

I dag er den magiske stemningen nærmest visket vekk. De stolte Aristokratene styrer mot stupet.

Før sesongen overtok Jan Halvor Halvorsen som trener. Klubben har fått en forferdelig start, og kan i verste fall rykke ned til 2. divisjon.

IRRITERT: Mariann Høili ber FFK-fansen skjerpe seg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IRRITERT: Mariann Høili ber FFK-fansen skjerpe seg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart