Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Milliardlagets store dag

Styrtrike Roman Abramovitsj gliste bredt da Jimmy Floyd Hasselbaink satte inn 2-1 for Chelsea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russeren Roman Abramovitsj kjøpte Chelsea i Juli. I dag var han fornøyd.

Manchester United-vrakgodset Juan Sebastian Veron så lenge ut til å bli den store helten for «Chelski», men 11 minutter før slutt utlignet Michael Owen på sitt andre straffeforsøk.

Da trodde hjemmefansen at et viktig poeng var sikret. Men nei da. Dette var Chelseas og Jimmy Floyd Hasselbainks store dag.

Med tre minutter igjen å spille, slo han av lyden på Anfield. John Arne Riise og Liverpool var slått, og nyrike Chelsea hadde fått den drømmestarten fansen håpet på.

John Terry ble kåret til banens beste. Chelsea-forsvareren er en av spillerne fra forrige sesong som har overlevd hittil. Han mener den knallharde konkurransen om plassene har skjerpet folk som ham og Floyd Hasselbaink.

- Bra med konkurranse

Matchvinneren var en av dem som måtte starte på benken søndag. Han var også reserve da Chelsea slo Zilina i mesterligakvaliken.

- Alle ønsker å spille fast fast hver uke. Jimmy viste seg fram i dag, og har gitt manageren hodebry med dette, uttalte Terry etter seieren.

- Vi har en veldig stor stall. Det er mange nye spillere, men de har glidd veldig fint inn, sa Terry.

England-forsvareren insisterer på at Chelsea kan gå helt til topps.

- Hvis vi fortsetter å spille slik, har vi absolutt muligheten, sier Terry.

Adrian Mutu har ikke fått arbeidstillatelse ennå, men fem av de nye gutta startet mot Liverpool: Glen Johnson, Damien Duff, Geremi, Wayne Bridge og Juan Sebastian Veron.

Liverpool startet friskest og kunne tatt ledelsen etter bare to minutter. Skuddet fra Danny Murphy ble briljant reddet av Chelsea-keeper Carlo Cudicini.

Nyinnkjøpte Harry Kewell åpnet sprudlende og hadde flere sjanser sammen med Michael Owen. Men det var Chelsea som tok ledelsen på sin første sjanse etter 25 minutter. Jesper Grønkjær slo nydelig inn fra høyre, og en umarkert Veron styrte ballen i nettet bak en sjanseløs Jerzy Dudek.

Fikk to sjanser

Etter 37 minutter var dessuten Eidur Gudjohnsen mutters alene med Dudek, men Liverpool-keeperen var parat.

12 minutter før slutt fikk Liverpool straffe da El-Hadji Diouf ble lagt ned av Bridge. Michael Owen skjøt utenfor, men fikk en ny sjanse fordi Carlo Cudicini ifølge linjemannen beveget seg utover før straffen ble tatt. Og på andre forsøk dundret Owen ballen i nettaket.

Men Chelsea var ikke fornøyd med ett poeng. Veron slo til Lampard, som igjen fant Hasselbaink innenfor 16-meteren.

John Arne Riise var offensiv og mye involvert fra sin vesntreback-posisjon, men nykomponerte Chelsea var vanskelig å få skikkelig tak på.

Liverpool er mestvinnende i England med hele 18 seriemesterskap. Chelsea har bare ett. Med millionene til Abramovitsj kan det fort bli flere. Dessuten er London-laget i mesterligaen, det er ikke Liverpool.

Det kan gå mot en ny miserabel sesong for Liverpool. Manager Gérard Houllier tåler ikke mange flere slike nedturer.

Liverpool (NTB-Roar Lyngøy)

<B>MÅL:</B> Chelseas Jimmy Floyd Hasselbaink feirer scoringen sin.