Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Milliardlån finansierer Ronaldo og Kaká

Spanske banker «overrasker» finansministeren.

REKORDKJØP: Kaká og Cristiano Ronaldo koster Real Madrid rundt 1,4 milliarder kroner - omtrent det samme som klubben nå skal ha fått i lån.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO
REKORDKJØP: Kaká og Cristiano Ronaldo koster Real Madrid rundt 1,4 milliarder kroner - omtrent det samme som klubben nå skal ha fått i lån.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO Vis mer

|||(Dagbladet.no): Mange har spurt seg hvordan Real Madrid kan ha råd til å øse ut rekordbeløp på overgangsmarkedet, ettersom klubbens styrtrike president Florentino Perez ikke kan bidra med private midler.

Det er forventet at spillere som Kaká og Cristiano Ronaldo kommer til å generere så mye ekstrainntekter for klubben at de kommer til å betale for seg selv på sikt, men verken AC Milan og Manchester United har noen intensjoner om å vente så lenge på vederlag for å la sine to største stjerner melde adresseendring til Madrid.

Noe av svaret ligger kanskje hos finanskonsernet Caja Madrid som har gitt Real Madrid et lån på 76,5 millioner euro (cirka 680 millioner kroner), melder nyhetsbyrået AP.

Hemmelighold
Lånet ble godkjent av Caja Madrids styre på mandag, røper en kilde i finanskonsernet under forutsetning av anonymitet.

Han vil imidlertid ikke fortelle hva pengene skal brukes til, selv om det antas at de er øremerket finansiering av spillerkjøp.

Ifølge kilden skal også Spanias største bank, Banco Santander, ha gått med på å låne Real Madrid det samme beløpet, men verken banken eller klubben har så langt kommentert opplysningene.

Kaká og Cristiano Ronaldo kommer til å koste Real Madrid over 1,4 milliarder kroner. Legger man de to lånene sammen kommer man opp i 1,36 millarder kroner.

Motstrøms
I likhet med resten av den industrialiserte verden, har også Spania fått merke konsekvensene av den globale finanskrisa. Landet befinner seg i en resesjon. Etter en lang periode med kraftig vekst og banker som låner ut penger i øst og vest, er krana skrudd igjen.

Eksempelvis falt Caja Madrids årlige overskudd med 71 prosent i 2008.

Spanias finanminister Elena Salgado lurer derfor på hvordan i all verden Real Madrid kan få låne så mye penger til spillerkjøp når vanlige folk og bedrifter kan se langt etter lånefinansiering i disse dager.

- Det overrasker meg. Dersom det er så at bankene har likviditet, kommer jeg til å be dem om å gi lån også til små og mellomstore bedrifter og familier. Jeg forventer at de også legger ned en innsats for dem, sier Salgado, ifølge AP.

OVERRASKET: Spanias finansminister Elena Salgado stiller seg undrende til at Real Madrid får tildelt store lån når resten av nasjonen kan se langt etter lånefinansiering.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVY
OVERRASKET: Spanias finansminister Elena Salgado stiller seg undrende til at Real Madrid får tildelt store lån når resten av nasjonen kan se langt etter lånefinansiering.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVY Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media