ETTERTRAKTA: Angel Di Maria, Mats Hummels og James Rodriguez er alle ønsket av de største klubbene i verden. Foto: Scanpix
ETTERTRAKTA: Angel Di Maria, Mats Hummels og James Rodriguez er alle ønsket av de største klubbene i verden. Foto: ScanpixVis mer

Milliardspillet er i gang: - Bestemmer klubben seg, betaler de det som trengs

En av disse stjernene kan havne i din klubb. Se oversikt.

(Dagbladet): VM er over. Overgangsvinduet er åpent. Og det er bare en måned igjen til seriestart i de største europeiske ligaene.

Det betyr bare én ting: I ukene som kommer vil noen av verdens største stjerner bytte klubber for enorme pengesummer.

For å gi deg den best mulige oversikten, har Dagbladet satt sammen en liste over noen av de heteste navna på markedet akkurat nå. Samtidig deler noen av Norges fremste fotballeksperter sine tanker, forventninger og spådommer.

La Liga C Mores Petter Veland har som jobb å holde seg oppdatert på hva som rører seg på Den iberiske halvøy. Han tror den colombianske VM-sensasjonen James Rodriguez fort kan ende opp i Real Madrid, selv om Monaco betalte heftige 45 millioner euro for colombianeren for bare ett år siden.

- Hvis Real Madrid virkelig bestemmer seg for at de vil ha Rodriguez, betaler de det som trengs, sier Veland til Dagbladet.

Det er likevel usikkert hva klubbpresident Florentino Pérez tenker å gjøre. Veland tror selv at en eventuell overgang er avhengig av en dominoeffekt.

- Jeg tror ikke de henter Rodriguez hvis verken Sami Khedira eller Angel Di Maria forsvinner. Skal noen inn, må noen ut. Sånn som ryktebildet ser ut nå, er det fullt mulig at Toni Kroos og Rodriguez kommer inn, sier Veland.

Tyske Kroos er fersk verdensmester, med bare 12 måneder igjen av kontrakten med Bayern Munchen. I går bekreftet 25-åringen selv at han har bestemt seg for Los Galácticos.

- Kroos presenteres på torsdag, sies det. Da forsvinner nok Khedira. Han har også bare ett år igjen av kontrakten. Det er de to mest sannsynlige overgangene til og fra Madrid, mener Veland.

Til Arsenal? Khedira skal være svært nær en avtale med Arsenal. Der vil den tyske midtbanespilleren i tilfellet bli gjenforent med landslagskompisene Mezut Özil, Lukas Podolski og Per Mertesacker.

- Det er en mann som tilfører Arsenal mye - både offensivt og defensivt. Han kan fungere som en boks-til-boks-spiller, selv om han ikke har fått like frie tøyler offensivt i Real Madrid. Khedira er en spiller etter Arséne Wengers hjerte, sier Veland.

Den engasjerte ekspterten lar så samtalen flyte over på en annen stor spiller - Atlético Madrids tidligere superspiss Falcao.

- Han har vært linket til Real Madrid i lang tid. Mange har en teori om at Falcao skulle ha et mellomår i Monaco for at han ikke skulle gå direkte til en rival. Troverdige folk har sagt at det har vært bestemt ganske lenge. Det betyr likevel ikke at alle parter har lyst til det ett år etter. Falcao har hatt en korsbåndsskade som kan ha skremt Real Madrid fra å gjennomføre det man kan kalle for en muntlig enighet.

Di Marias lønnskrav Om det skjer, vil sannsyligvis også dét være en overgang som koster klubben over en halv milliard kroner.

For at banklånet ikke skal bli for stort, er det derfor langt fra utenkelig at tidligere nevnte Di Maria forlater hovedstadslaget. Det har lenge blitt spekulert i at Manchester United ønsker den argentinske løpsmaskinen, men nylig skal også pengesterke Paris Saint-Germain ha meldt sin interesse.

- Di Maria har lyst på en veldig mye høyere lønn enn den han har nå. Han føler seg ikke verdsatt. Di Maria mener han bør være på samme lønnstrinn som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale, men det er ikke Pérez enig i. Klubben ser ikke på Di Maria som en nøkkelspiller, sier Veland.

- Navas går Real Madrid er en gigantisk klubb. Med så mye penger og så mange gode spillere, kjøpes og selges det derfor i stor stil.

Raphaël Varane er bare 21 år gammel, men allerede fast på det franske landslaget. Det ønsker midtstopperen også å være i Madrid. Forrige sesong valgte manager Carlo Ancelotti å bruke Sergio Ramos og Pepe i stedet for, noe Varane ikke likte. Siste nytt er at han angivelig ønsker seg bort.

- Jeg ser likevel ikke mange grunner til at Real Madrid skal selge et så stort stoppertalent. Han vil være blant verdens beste i sin posisjon om tre-fire år, sier Veland.

For lille Levante er ikke forhandlingskortene like gode. Keylor Navas storspilte mellom stengene for Costa Rica i VM, og med en utkjøpsklausul i kontrakten på «bare» 10 millioner euro, er det svært sannsynlig at keeperen går til en større klubb.

- Jeg er 100 prosent sikker på at Navas ikke blir i Levante, sier Veland og forklarer hvorfor:

- Det er så mange klubber som er blitt oppmerksomme på ham etter VM. De mest troverdige kildene linker han dessverre til Bayern Munchen. Det skjønner jeg lite av - sett ut ifra et sportslig perspektiv. Det er kanskje bare Atlético Madrid av de største klubbene som trenger ny førstekeeper, men den muligheten ser ut til å være ganske liten.

Fra Spania til England I Storbritannia er det også svært mange kjøpesterke lag. To av de med størst finansielle muskler for tiden, Chelsea og Liverpool, jakter begge ny venstreback.

Mens Filipe Luis forventes å forlate Atlético Madrid til fordel for fotball på Stamford Bridge, kan Sevillas Alberto Moreno fort bli presentert på Merseyside i løpet av dagen.

- Linkene har vært sterke lenge. Mourinho er fascinert over Atléticos defensive struktur - og Rodgers har beundret Moreno i lang tid. Ifølge de siste rapportene, skal Liverpool og Sevilla sitte i samtaler akkurat nå, sier Veland.

Den nyansatte Manchester United-manageren Louis van Gaal skal også ha en spiller han beundrer. Navnet er Mats Hummels. Borussia Dortmunds stopperkjempe, som var en veldig viktig bidragsyter til tyskernes VM-gull.

Tyskland-kjenner Jan Åge Fjørtoft er imidlertid krystallklar på at 25-åringen ikke vil ende opp i rød drakt i løpet av sommeren.

- Mats Hummels kommer ikke til å gå noe sted. Han er i Dortmund, og har en lang kontrakt. De vil ikke selge ham, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Viasat- og Sky-eksperten utelukker også at noen av de andre tyske VM-stjernene kommer til å skifte beite.

- Det er ingen av de tyske som vil flytte på seg. De har god økonomi. De har lange kontrakter. Og de ønsker helst å være i Tyskland, sier Fjørtoft.

Det er likevel liten tvil om at det er flere andre som kan komme til å bytte klubb de kommende ukene. Dagbladet har satt sammen en oversikt over utvalgte spillere som figurerer hyppigst på ryktebørsene.

I bunnen av saken kan du også se et utvalg av spillere som allerede har meldt overgang til nye lag.

Her er noen av de heteste navna og deres antatte prislapp:

Sami Khedira (27) Real Madrid (TYS) 20 millioner pund
Álvaro Morata (21) Real Madrid (SPA) 18 millioner pund
Arturo Vidal (27) Juventus (CHI) 40-50 millioner pund
Mats Hummels  (25) Borussia Dortmund (TYS) Ukjent
William Carvalho (22) Sporting (POR) 45 millioner euro (klausul)
Paulinho (25) Tottenham (BRA) 20 millioner pund
Alberto Moreno (22) Sevilla (SPA) 20 millioner pund
Divock Origi (19) Lille (BEL) 10 millioner pund
Raphaël Varane (21) Real Madrid (FRA) 25 millioner pund (klausul)
Eliaquim Mangala (23) Porto (FRA) 32 millioner pund
Mathieu Debuchy (28) Newcastle (FRA) 12 millioner pund
Angel Di Maria (26) Real Madrid (ARG) 50 millioner pund
James Rodriguez (22) Monaco (COL) Ukjent
Marco Reus (25) Borussia Dortmund (TYS) 45 millioner pund
Jan Verthongen (27) Tottenham (BEL) 18-20 millioner pund
Nicolas Gaitan (26) Benfica (ARG) 16 millioner pund
Arda Turan (27) Atlético Madrid (SPA) 33 millioner pund (klausul)
Didier Drogba (36) Klubbløs (CIV) Gratis
Filipe Luis (28) Atlético Madrid (SPA) 20 millioner pund
Enner Valencia (25) Pachua (ECU) 10-13 millioner pund
Dejan Lovren (25) Southampton (KRO) 25-30 millioner pund
Wilfried Bony (25) Swansea (CIV) 19 millioner pund (klausul)
Jay Rodriguez (24) Southampton (ENG) Ukjent
Löic Remy (27) QPR (FRA) 8 millioner pund (klausul)
Thomas Vermaelen (28) Arsenal (BEL)  11 millioner pund
Lars Bender (25) Bayer Leverkusen (TYS) 15-17 millioner pund
Memphis Depay (20) PSV (NED) 20 millioner pund
Keylor Navas (27) Levante (CRI) 10 millioner euro (klausul)
David Ospina (25) Nice (COL) 3 millioner pund
Romelu Lukaku (21) Chelsea (BEL) 20 millioner pund
Serge Aurier (21) Toulouse (CIV) Ukjent
Juan Cuadrado (26) Fiorentina (COL) 25 millioner pund
Guillermo Ochoa (29) Klubbløs (MEX) Gratis
Toni Kroos (25) Bayern Munchen (TYS) 20 millioner pund

Noen av de største bekrefta overgangene:

Luis Suárez (27) Liverpool - Barcelona (75 millioner pund)
Ivan Rakitic (26) Sevilla - Barcelona (14 millioner pund)
Mario Mandzukic (28) Bayern Munchen - Atlético Madrid (17,5 millioner pund)
Robert Lewandowski (25) Borussia Dortmund - Bayern Munchen (Gratis)
Alen Halilovic (18) Dinamo Zagreb - Barcelona (1,8 millioner pund)
Diego Costa (25) Atlético Madrid - Chelsea (32 millioner pund)
Cesc Fábregas (27) Barcelona - Chelsea (30 millioner pund)
Alexis Sánchez (25) Barcelona - Arsenal (30 millioner pund)
Ander Herrera (24) Athletic Bilbao - Man. Utd (28,5 millioner pund)
David Luiz (27) Chelsea - PSG) (50 millioner pund)
Luke Shaw (19) Southampton - Man. Utd (30 millioner pund)
Emre Can (20) Bayer Leverkusen - Liverpool (8 millioner pund)
Rickie Lambert (32) Southampton - Liverpool (4 millioner pund)
Adam Lallana (26) Southampton - Liverpool (25 millioner pund)
Ashley Cole (33) Chelsea - Roma (Gratis)
Remy Cabella (24) Montpellier - Newcastle (Ukjent)
Lazar Markovic (20) Benfica - Liverpool (Ukjent)
Claudio Bravo (31) Real Sociedad - Barcelona (8 millioner pund)
Marc-André ter Stegen (22) Borussia Mönchengladbach - Barcelona (10 millioner pund)

PS: Husk at dette bare er noen utvalgte navn. Du synes sikkert at det er noen som mangler - men hvem? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under.