Million-forsikret

Sesongen er over for nyopererte Lasse Kjus (33). Men takket være betalte forsikringspremier på nærmere 150 000 kroner i året, vil han håve inn flere millioner resten av sesongen. I motsetning til uforsikrede Kjetil André Aamodt.

De lukrative forsikringsbetingelsene til Kjus bekreftes av advokat Arne Steen i advokatfirmaet Simonsen Føyen DA overfor Dagbladet.

- Det er ikke mange i alpinsirkuset som har større inntekter enn Lasse Kjus. Derfor har han også valgt å forsikre seg grundig. Det vil han få igjen for nå som sesongen er over på grunn av skade, sier Steen.

Ifølge advokaten er Kjus trolig blant de tre norske idrettsutøverne som betaler mest i forsikringspremie. For inneværende år nærmere 150000 kroner.

Da er han forsikret mot skader og sykdom døgnet rundt i hele verden. Premien dekker store deler av de forventede inntektene resten av sesongen - i tillegg til at Kjus også vil få utbetalt en god slump om han ikke kommer tilbake som toppalpinist etter skaden.

Aamodts tabbe

Kjetil André Aamodt - den andre halvparten av det norske dreamteamet i alpint - hadde derimot ingen personlig forsikringsavtale da han brakk ankelen i Sölden i oktober i fjor. Økonomisk svir Aamodts skadeavbrekk derfor mye mer enn det vil gjøre for Lasse Kjus nå.

Arne Steen understreker at den gode forsikringsavtalen likevel bare blir et plaster på såret for Lasse Kjus.

- Lasse kommer ut av året med et meget godt resultat, men pengene er likevel sekundært. Han har det uansett vondt inni seg akkurat nå, ettersom han ikke får konkurrert mer denne sesongen. Han var tross alt tilbake i verdenstoppen, sier Steen.

Også tidligere har Lasse Kjus fått igjen for ikke å slurve med forsikring:

Etter supersesongen i 1999 - da han vant fem VM-medaljer i Vail, og verdenscupen sammenlagt, ble det en trøblete 2000-sesong med luftveisinfeksjon for Lasse Kjus. Da tapte han ingen ting takket være sin gullkantede forsikringsavtale.

På ski i påsken

Etter inngrepet hos lege Arne Kristian Aune ved Volvat Medisinske Senter i går - hvor en del av menisken ble fjernet - ville Kjus ikke spekulere for mye om framtida.

- Først og fremst blir det litt tungt i kveld, for det var kjedelig at det ble en brå slutt på sesongen. Skadene jeg har kan lege seg, og da tror jeg kneet kan bli optimalt igjen. Men jeg trenger litt tid på meg før jeg kan si mer om framtida, sa Kjus til NTB etter operasjonen.

Ifølge Aune må Kjus belage seg på å bruke tida fram til påske til lett rehabilitetstrening.

- Men etter påske bør han være tilbake på ski. Da bør han kunne stille godt rustet til neste år, sier Arne Kristian Aune.

Selvtillit

Kjus lå an til å vinne verdenscupen sammenlagt da skaden oppsto i Kitzbühel forrige helg. I jakten på trofeet valgte han derfor å prøve seg videre, men under torsdagens utfortrening i Garmisch-Partenkirchen var smertene så store at han satte seg på flyet til Oslo.

Sesongen endte brått, men Kjus finner i det minste glede og trøst i at han klarte å kjempe seg tilbake til verdenstoppen i år.

- Jeg har i det hele tatt fått veldig mye ut av sesongen. Nå vet jeg at jeg kan kjempe jevnt med de beste igjen. Det har gitt meg selvtillt for jeg må innrømme at jeg de to siste sesongene har lurt på om jeg var i ferd med å bli for gammel, sier Lasse Kjus.

<B>SMIL:</B> Operasjon og ødelagt sesong til tross, Lasse og kjæresten Maren Berner kan smile over at han er godt forsikringsmessig dekket.