Million-gliset

Landslagstrener Åge Hareide tjener godt på boka «Fotball, fornuft og følelser».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Landslagstrener Åge Hareide er eier og styreleder i selskapet One Win AS. Regnskapet for selskapet fra 2004 viser et overskudd på litt over 1,2 millioner kroner.

-  Det var et ekstraordinært år for selskapet, som jeg eier sammen med en kamerat. Boka har solgt ganske bra, og det vises jo i regnskapet, sier Hareide til Dagbladet.

Ifølge Gyldendal har boka solgt over 10 000 eksemplarer. «Fotball, fornuft og følelser» handler blant annet om Hareides erfaringer som trener, hans menneskesyn og hvordan man best får folk til å fungere sammen.

Ikke storinvestor

Åge Hareide er ingen storinvestor. Landslagstreneren eier selskapene One Win AS og Nåslia Mineral AS. Her er han også styreleder. Hareide er også styremedlem i Freyasdal Såbefabrikk AS og Tingh Kommunikasjon.

-  Det er ikke snakk om store summer sånn rent investeringsmessig. Jeg holder meg til ting jeg klarer å følge med på. Jeg er jo utdannet revisor og liker derfor å holde på med noe, sier Hareide.

One Win AS\' årsregnskap viser at Hareide og kamerat Øyvind Knutsen hadde driftsinntekter på litt over to millioner i fjor. Pengene kommer hovedsakelig fra bokprosjektet.

-  Vi har jo ikke hatt utgifter i selskapet, som også driver med litt eiendomsinvestering i Trondheim og Oslo. Vi har kjøpt noen leiligheter som leies ut, forklarer Hareide.

Selskapet selger også medietjenester.

Investerer i stein

Kontrakten Hareide har med Norges Fotballforbund (NFF), legger klare føringer på hva landslagstreneren kan tjene penger på.

-  Jeg skiller investeringene mine fra privatpersonen Åge Hareide, men alle ting jeg gjør utenfor jobben, må godkjennes av NFF. Jeg gjør mye foredragsvirksomhet for NFF, men også noe utenfor. Men alt jeg gjør utenfor jobben, er investeringer i mindre målestokk, sier Hareide.

Nåslia Mineral AS er et selskap som investerer i mineralforekomster i utmarka til Hareides kone.

-  Det er et familieselskap som rett og slett investerer i stein, forklarer Hareide til Dagbladet.

Han er også styremedlem i Freyasdal Såbefabrikk, der noen kamerater av ham har lansert en fotballsjampo. Regnskapene fra disse selskapene er ikke klare fra Brønnøysundregistrene.

BRA SALG: Åge Hareide tjener godt på boka «Fotball, fornuft og følelser», viser årsregnskapet for selskapet han eier. - Boka har solgt ganske bra, og det vises jo i regnskapet, sier Hareide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer