Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Million-matchen

Drøye 40 millioner kroner er den umiddelbare inntekten hvis Rosenborg i kveld kvalifiserer seg til Champions League. Klarer de det, og bruker denne høsten som fjorårets, kan du gange beløpet med to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Går det greit mot Dunaferr, vil Rosenborg sitte igjen med rundt 20 millioner nettokroner før vi i det hele tatt spiller en kamp i Champions League, sier RBK-direktør Nils Skutle til Dagbladet.

- Vi får 30 millioner fra UEFA, vil gjøre 12 millioner i billettintekter, og når vi trekker fra spillerbonuser, baneleie og andre utgifter, ender vi opp med det tallet jeg sa. Netto.

Tre seirer, to uavgjorte kamper og ett tap var Rosenborgs resultater i forrige sesongs innledende gruppespill i Champions League. Det ga klubben ytterligere 40 millioner kroner på toppen av den lukrative inngangsbilletten.

- UEFA opererer med de samme summene i år. Klart det er snakk om veldig mye penger, sier Nils Skutle.

Et spørsmål om ære

Men Rosenborg - i motsetning til alle andre norske klubber - trenger ikke penger. Greit å ha - selvfølgelig - men det er ikke det dette handler om.

- Vi tenker ikke på pengene, sier Nils Arne Eggen. - Det er den sportslige æren som er det viktigste.

Porto og Rosenborg var forrige sesong de eneste klubbene i Europa med fem års strak fartstid i Champions League. I kveld kan det øke til seks. For begge lag er bare en kamp unna den europeiske gullgruven.

Og:

Hvis Rosenborg klarer det - og ikke Porto - er trønderne aleine om bragden.

- Ringvirkningene kan ikke måles, men de vil helt sikkert bety enormt. Både for klubben, Trondheim som by og norsk fotball generelt, sier Nils Skutle.

På toppen av fjorårets inntekter på 80 millioner kroner kommer Rosenborgs spillersalg. Et av dem - John Carew til Valencia - skyldes utelukkende utstillingsvinduet som heter Champions League.

- Vi solgte John for 75 millioner, Bjørn Otto (Bragstad) for 20 og André (Bergdølmo) for 25 millioner. Sjøl om vi helst vil beholde spillerne våre, er det klart gode prestasjoner i Champions League øker prisen, sier Nils Skutle.

Har funnet seg sjøl

Og Champions League blir det i går også - en påstand med rot i gårsdagens RBK-trening. For plutselig er Rosenborg der de vil være. Tippeligaen - sjøl om de aldri kommer til å innrømme det - er jo en selvfølgelig trivialitet.

- Jeg merker at det er annerledes, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet. - Vi er liksom mer oss sjøl nå.

Uansett hvordan du snur og vender på det, er kveldens returmøte med ungarske Dunaferr årets viktigste Rosenborg-kamp. Sjøl om det kan komme mange storkamper utover høsten, ligger inngangsbilletten i dette resultatet

- Isolert sett er den det - ja, sier Eggen. - Det merker jeg også på spillerne.

Ballsikre, godlynte, samhandlende og klare. Der har du fire ord på RBK pr. 23. august 2000.

- De (spillerne) imponerer meg hver gang, sier Eggen. - Jeg er alltid redd for at go'formen ikke skal slå inn, men den gjør faktisk det.

Hver gang.