Million-smell for norsk hockey

Hviterussland-Norge 3-2. Dagen i dag er Norges siste som A-nasjon i ishockey - for etter kampen mot Latvia i morgen er det igjen et B-stempel over ishockeynasjonen Norge.

Selv landslagssjef Petter Thoresen har ikke tro på den ørlille sjansen som ligger der:

At vi slår Latvia og at lille Japan i tillegg slår Hviterussland.

Allerede i går kveld snakket han med Dagbladet om hvordan Norge igjen skal kjempe seg tilbake i det gode selskap.

- Jeg innrømmer at det akkurat nå ikke er så mange lyspunkter. Men det blir viktig for oss å komme raskest mulig opp i A-pulja igjen. Og skal vi klare det, må de beste hockeyspillerne stille opp for Norge.

- Shampo?

- Klart vi gjerne vil ha med ham. Men vi skal klare opprykk også uten Shampo. Det vet jeg, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

Han gir de norske iskrigerne toppkarakter for innstilling og vilje.

Milliontap

- Faktum er at vi ikke rekker til fordi vi ikke er gode nok, sier Thoresen - som fortsatt har til gode å vinne en kamp som norsk landslagssjef.

I går hentet Norge opp Hviterusslands 1- 0-ledelse, og vi var også nære på å utlikne østeuropeernes 3-1 ledelse - men det ble med Tommy Marthinsen og Geir Svendsbergets scoringer.

Ifølge ishockeypresident Bjørn Ruud vil nedrykk fra A-pulja medføre en million kroner i tapte inntekter for Norge neste år - i en sesong hvor hockeyforbundet må øke dagens budsjett på 16 million kroner for å oppnå målet om å tilby TV-selskapene kamper hvor forbundet sjøl betaler produksjonen.

Bra med nedrykk


Landslagssjef Petter Thoresen velger å se et eventuelt nedrykk fra den positive siden:

- I utgangspunktet er det naturligvis ikke bra å rykke ned. Men hvis ett år i 1. divisjon betyr at vi begynner å vinne noen ishockeykamper igjen, så vil det være bra for selvtilliten.

Vanskelig


Vålerenga-trener Roy Johansen mener et nedrykk vil sette Norge 15 år tilbake i tid - til den gangen Norge i 1986 spilte i C-pulja.

- Den gangen var det bare åtte lag i A- og B-pulja. Sånn sett vil vi være på samme nivå. Og med alle de nye østeuropeiske nasjonene blir det vanskelig å rykke opp igjen, og derfor kan dette nedrykket være alvorlig for Norge, sier Roy Johansen.

MÅ REISE SEG: Trond Magnussen og Norge tapte for Hviterussland og rykker ned i B-pulja.