Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Million-spill på OL-jentene

Sommerlekene i Australia blir det første store mesterskapet hvor jentene kommer til å dominere som objekter på Langoddsen, Vinneroddsen og Resultatoddsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jenter er lite representert i de daglige spillene våre. Sydney-OL, tidenes største idrettsarrangement, blir jentenes inntog på spillefronten. Særlig håndball- og fotballjentene vil bli sterkt representert i de forskjellige oddsspillene, sier Asbjørn Nilsen i tippeselskapet til Dagbladet.

Store penger

Norsk Tipping tjente store penger på fjorårets håndball-VM på hjemmebane.

- I OL-perioden snakker vi om en omsetning på pluss/minus fem millioner kroner. Både håndball- og fotballturneringen i Sydney ser ut til å gi mange jevne kamper. De vil dominere både Langoddsen og Resultatoddsen, sier Asbjørn Nilsen.

Like bra

Spillerne er ikke opptatt av om det er kvinne- eller herreobjekter i de forskjellige oddsspillene.

- Jenter er like bra objekter som gutta. Trine Hattestad blir å finne på Vinneroddsen. Der regner jeg med at det blir spill på nr. én og to. Årsaken til usikkerheten er at vi ennå ikke har full oversikt over TV-overføringene, sier Asbjørn Nilsen.

4,5 milliarder

Åpningsseremonien 15. september vil bli sett av rundt 4,5 milliarder TV-seere. Under lekene skal 10200 utøvere kjempe om 300 gullmedaljer. Siden Atlanta-OL 1996 har 29 nye grener kommet til.

Også Norsk Tipping har pene tall å varte opp med. Siden starten i 1948 har tippeselskapet bidratt med over 17 milliarder kroner til norsk idrett. Sydney-OL vil gi Idretts-Norge nye millionbeløp. [email protected] - Sydney-lekene blir jentenes inntog på spillefronten # DE KAN VINNE, DU KAN VINNE: Mia Hundvin og håndballjentene kommer til å bli spilleobjekter under Sydney-OL. # Foto: BJØRN LANGSEMASBJØRN NILSEN Norsk Tipping # 19

DE KAN VINNE, DU KAN VINNE: Mia Hundvin og håndballjentene kommer til å bli spilleobjekter under Sydney-OL.