Millionær med to jobber

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg er nødt til å ha flere ting å gjøre, sier Mini (33) og drar rett fra trening til møte med seg sjøl, framtida og produksjonselskapet TMM. - Det er jo dette jeg skal leve av når jeg er ferdig med fotballen.

Jahn Ivar Jakobsen eies på sett og vis av firmaet Mini as. Akkurat nå _ innimellom hovednæringa i Tippeligaen og Champions League _ holder han på med en RBK-video som skal ut i november, og en fotballskole TV2 skal ha på lufta til neste år. Hvis han ikke sover da _ lenge - eller er på golfbanen og kjemper mot seg sjøl og handicapet på 19.1.

Hvilket er helt middels.

- Jeg leste i Dagbladet at jeg tjente 1.6 millioner i fjor, sier Mini. - Da kan jo ikke livet være så verst. Og for å være helt ærlig _ det er behagelig. Med fine treningstider, ungene på morran og golf.

Mini as er en bigeskjeft som holder hjulene i gang med å leie ut kjente folk og idrettspersonligheter til konferansierjobber, TV-oppdrag og fotballskoler. Så langt har firmaet stort sett bare leid ut en person _ Mini.

- Ja, det blir mest meg sjøl, sier rappkjeften.

Men:

- Det er bare å ringe.

Minigolf

01.01.01 er den offisielle datoen for å gjøre Mini as til hovedgeskjeft. 1. januar 2001 går nemlig RBK-kontrakten ut. Og fram til den datoen skal det lille aksjeselskapet forberede seg på framtida. Med Rosenborgs velsignelse.

- I Rosenborg skal du drive med noe annet ut over fotballen, sier Mini. - Men når jeg snakker med han Nils (Eggen) om det så sier han «én ting ja _ ikke 50». Men sånn er jeg, det må skje noe. Som på golfbanen en to-tre ganger i uka.

Ringer du Mini på formiddagen og spør hva han gjør er svaret «jeg trener». Og det ar akkurat det han gjør _ på golfbanen.

- Om jeg tenker mer på golf enn fotball?, ja, helt klart, sier Mini. - Jeg er jo styremedlem i Byneset Golfklubb som vil ha de ni første hullene ferdige til sommeren. Og om en tre-fire år har vi tre 18 hulls baner i Trondheim-distriktet. Det er ingen grunn til å flytte når kontrakten med RBK går ut.

- Så 01.01.01 er datoen og ferdig med det?

- Umulig å si, men jeg vil jo være 35 år da. Skjønt når jeg var 25 trodde jeg at 32 år ville være slutten. Men hvis jeg er frisk har jeg ikke tenkt å gi meg frivillig.

Men:

- Jeg går ikke inn i en ny kontrakt hvis jeg er nummer 18. Det holder ikke, sier Mini.

Kamp 25 fra start

I kveld spiller den lave sin 25. Champions League kamp fra start. Det betyr at han mangler tre på fullt RBK-hus.

- Jeg var ute i to kamper mot Porto på grunn av kort og så fikk jeg ett minutt i den ene Milan-kampen som reserve, sier Mini. - Ellers har jeg vært med på alt.

I følge Nils Arne Eggen får den snart 34 år gamle kantspissen ny tillitt fordi han er god. Eller bedre, som Eggen sier. Og smart.

- Mini er blitt bra han, sier RBK-treneren. - Og så er han veldig klok i det defensive spillet. Og i overgangspillet vårt er han bindeleddet som gjør det mulig.

- Han er jo ikke gammel.