Millionærer på VM-suksessen

Den gullbelagte VM-uka i Oberhof betalte seg godt for Liv Grete og Raphael. Her er noe av det de fikk med seg.

(Dagbladet.no): Tidenes mestvinnende skiskytterektepar, Liv Grete og Raphael Poiree, tok medalje i ni av ti renn under verdensmesterskapet i Oberhof. Sju av medaljene var av edleste valør.

Det internasjonale skiskytterforbundet, IBU, betaler 7500 euro per gull i mesterskapet. Det er med dagens kurs i overkant av 65 000 kroner per seier. I tillegg er det prispenger til og med åttendeplassen.

Det betyr at ekteparet Poiree fikk med seg pengepremier i samtlige renn i VM. Liv Gretes dårligste plassering var åttendeplassen på kvinnenes normaldistanse. Den var verdt i overkant av 2000 kroner.

Et raskt regnestykke viser at familien Poiree reiser hjem fra Oberhof med rundt 470 000 i rene prispenger for sine sju gull, ett sølv, en bronse, og en åttendeplass.

Sponsorpenger

Men de virkelig store pengene ligger i utøvernes personlige sponsorkontrakter. Både Liv Grete og Raphael går for det franske skimerket Rossignol. Rossignol ønsker ikke å gå ut med hvor store bonuser de betaler familien Poiree.

Til sammenligning betaler Vital, som er skiskytterlandslagets hovedsponsor, 50 000 kroner per individuelle gull. Og 100 000 kroner for stafettgullet. På toppen av det kommer altså de personlige sponsorutbetalingene.

Skiavtalen er nevnt. Så kommer de andre utstyrsavtalene på drakt, hansker, briller, børse, staver, og så videre.

Uten Raphaels bonuser, og uten å regne med personlige sponsorer, tjente ekteparet Poiree rundt 640 000 kroner i løpet av VM-uka. Om det samlede beløpet kommer opp i en eller to millioner blir ren spekulasjon.

Og som en bonus på bonusene har markedsverdiene deres i forhold til reklameoppdrag og framtidige sponsorer økt betraktelig etter en ukes maktdemonstrasjon i Oberhof.

GRUNN TIL Å VÆRE FORNØYDE: Liv Grete og Raphael Poiree gjorde god butikk på skiskytter-VM.