Millionbeløp til Vålerenga og Rosenborg

Kompensasjon for VM-spillere i sommer.

MILLIONBELØP:  Christian Gamboa (bildet) og Mikkel Diskerud spilte VM i sommer mens de var Rosenborg-spillere. Totalt har sju norske spillere fått kompensasjon for å sende spillere til mesterskapet i Brasil.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MILLIONBELØP: Christian Gamboa (bildet) og Mikkel Diskerud spilte VM i sommer mens de var Rosenborg-spillere. Totalt har sju norske spillere fått kompensasjon for å sende spillere til mesterskapet i Brasil. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både Rosenborg og Vålerenga får utbetalt millionbeløp fra FIFA for spillerne de avga til fjorårets fotball-VM i Brasil.

Rosenborg er den norske klubben som får den høyeste kompensasjon. Trønderklubben får 1,65 millioner kroner (207.200 dollar) fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) for at Mikkel Diskerud (USA) og Cristian Gamboa (Costa Rica) ble tatt ut til VM.

Det viser en oversikt publisert på nettstedet til den europeiske klubborganisasjonen (ECU).

Totalt får sju norske klubber utbetalt kompensasjon, som beregnes til 14.600 kroner per dag spillerne var opptatt med VM-spill. Det regnes fra 14 dager før mesterskapet til dagen etter at spillernes lag ble slått ut.

Også Vålerenga (1,16 millioner kroner), Aalesund (835.000), Strømsgodset (640.000) og Stabæk (600.000) hadde spillere med i fjorårets Brasil-VM, og er derfor blant de totalt 396 klubbene i 57 forskjellige land som mottar kompensasjon.

Utbetalingene skal deles mellom klubbene spilleren har tilhørt de siste to årene før VM. Det gjør at også Hønefoss (350.000) og Lillestrøm (100.000) mottar kompensasjon av norske klubber.

Totalt har FIFA utbetalt 70 millioner dollar. Mest får tyske Bayern München med 13,5 millioner kroner. Også Real Madrid (10,2 millioner) og Chelsea (10 millioner) er blant de tre klubbene som får de største utbetalingene.

(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer