Millionbonus venter Carew

John Carew kan kjøpe seg ytterligere en Porsche 911 Turbo dersom Valenica slår vinner mestercupfinalen i Milano neste onsdag.

Tirsdag ble spillere og klubb enige om at spillerne deler hele førstepremien på 55 millioner kroner hvis det skulle bli seier. Hvis det blir tap blir potten på knappe 40 millioner kroner.

Ifølge internettavisen Marca Digital skal premiepotten deles etter hvor mange kamper hver enkelt spiller har vært på banen. Bestemannspremien er på 2,5 millioner kroner for alle kamper og alle minutter, men det er det ingen av spillerne som har oppnådd.

John Carew har spilt i alle seksten kamper og er blant de fire mestspillende i både mesterligaen og den spanske serien. Bare keeper Santiago Cañizares og midtbanespilleren Ruben Baraja har flere minutter på banen i inneværende sesong.

Gulrot

Valencias klubbledelse har hengt nok en gulrot foran nesen på spillerne. Hvis de går opp fra dagens tredjeplass til andreplass etter ferdigspilt spansk serie om fire uker, så vanker det ytterligere 30 millioner kroner på deling.

I seriesammenheng er det bare Cañizares, Baraja og kapteinen Gaizka Mendieta som har spilt flere minutter en nordmannen.

Mindre på Eggen

Dan Eggens Alavés har en mindre pott på deling hvis de slår Liverpool onsdag. Seks millioner kroner er alt klubben har tilbudt hvis de henter UEFA-cupen hjem til baskiske Vitoria.

Ifølge lokalavisen «El Correo» skal potten deles i 24 like deler - 23 til fotballspillerne og en del til hjelpemannskapet. Hvis det blir tap skal Eggen og hans medspillere dele skarve 2,5 millioner, det samme som bestemannspremien i Valencia! Treneren har forhandlet sin egen pott.

Begge lagene gjør store penger på deltakelsen i de europeiske finalene. Bare Valencia har hittil tjent inn 150 millioner kroner på seiersbonuser i årets utgave av mesterligaen.

(NTB)