Millionbot til Ferrari

Bilprodusenten og F1-sjåførene blir straffet etter løpet hvor Barrichello lot Schumacher kjøre forbi før målstreken. Men boten skyldes ikke det avtalte spillet.

FIA World Motor Sport Council idømte i dag en bot på én million dollar etter det østerrikske grand prix løpet 12. mai. Ferrari beordret sine to sjåfører til å la Schumacher vinne dersom Barrichello ledet, for å sikre at Schumacher vant sammenlagt-seieren i Formel 1-sirkuset. Den avtalte forbikjøringa på slutten av løpet fikk publikum og presse til å rase.

Sjåførene forsvarte sjefens ordre, men var tydelig utilpass med den usportslige opptredenen. På tross av den offisielle andreplassen, stilte Barrichello seg øverst på pallen med sin tyske makker på sølvplassen. Schumacher tok vinnertrofeet fra den østerrikske kansleren Wolfgang Schiessel og ga det til Barrichello. Det er behandlingen av kansleren som FIA slår ned på med millionboten. I kjennelsen heter det:

«Det er ethvert lags plikt å sikre at sjåførene følger podium-prosedyrene og ikke setter nasjonale myndigheter i forlegenhet.»

FIA legger til at de tar avstand fra Ferraris ordre om å ikke la den beste sjåføren vinne, men at de ikke kan straffe slike avtaler. Halvparten av boten må betales umiddelbart, men resten må betales neste år dersom Ferrari-sjåførene ikke oppfører seg på podiet.

FEIL PODIUM-OPPTREDEN: Michael Schumacher tok trofeet fra kansler Wolfgang Schiessel og ga det til lagkameraten Rubens Barrichello.