- Millionene er blitt sovepute

Molde må bygge ei framtid uten Kjell Inge Røkkes millioner. - Pengene hans er blitt ei sovepute for oss, innrømmer kaptein Daniel Berg Hestad.

Banens beste spiller deppet i garderoben etter at laget hans ble sendt tilbake i nedrykksstriden med 1- 2-tap i siste hjemmekamp mot Viking. Berg Hestad tar nå et oppgjør med et fortid hvor millionene har rullet inn i klubbkassa fra velgjører Røkke.

- Vi har gradvis fjernet oss fra det som var vinneroppskriften til klubben. Mitt råd er å finne tilbake til satsning på regional talentutvikling, nøkternhet og at laget skal bygges opp på en 4-3-3-filosofi, sier Daniel Berg Hestad.

Gi talentene sjansen

Nøkternhet blir det uansett ettersom pengestrømmen fra Røkke er stoppet. Nå håper Molde på at klubben fortsatt er mest attraktiv på Nordvestlandet. Pusten fra lillebror Aalesund FK kjennes i nakken.

- Jeg tror Molde fortsatt har stor appell for de største talentene. Det gjelder bare at vi tar vare på dem og gir dem sjansen, sier Berg Hestad.

For første gang snakker Molde-kapteinen ut om Gunder Bengtsson-tida i Molde.

- Bengtsson ville ikke tenke talentutvikling. Det er naturlig at en trener som kommer utenfra vil ha rask suksess. Da er kjøp av spillere det enkleste, men ikke alltid det beste. Jeg tror mangelen på lokal forankring er det som har kostet dyrest for Molde, sier Berg Hestad.

Trege og tafatte

Han vil ikke kritisere de innkjøpte spillerne og mener det er en kollektiv svikt som gjør at Molde ikke har maktet å vinne to kamper på rad denne sesongen. Han tar selvkritikk for sin egen innsats også.

- Vi finner ikke hverandre og henger ikke sammen som lag. Derfor virker vi trege og tafatte. Det virker som om det er mange på laget som ikke forstår alvoret i situasjonen. Søndag gikk resultatene i Tippeligaen vår vei. Var det derfor vi ikke greide å gå ned i kjelleren å ta ut mer enn vi gjorde, undrer Molde-kapteinen.

1. januar neste år er han på plass i nederlandske Heerenveen. Han vil nødig at Molde da skal være skviset fra Tippeligaen .

Kan rykke ned

- Skjer det, reiser jeg til Nederland med en vond smak. Det er omtredt det verste som kan skje at jeg forlater et Molde-lag som rykker ned, sier Daniel Berg Hestad.

Med tap i Sogndal og storseier til AaFK over Bryne, havner Molde på kvalikplass. Skulle RBK samtidig tape for Tromsø, vil Molde gå rett ned.