Berge og Ejuke betaler seg for VIF

Millionene renner inn i Vålerenga

I et historisk katastrofalt fotballår er det paradoksalt nok gode og svarte tall i Vålerenga. Spør du klubben vil de helst ikke snakke om det.

LYSPUNKT: Økonomien i Vålerenga er i bedring. Foto: NTB Scanpix
LYSPUNKT: Økonomien i Vålerenga er i bedring. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Vålerenga-Bodø/Glimt lørdag kl. 18.00

JEG HAR SAGT det før, og jeg sier det igjen. Noen ganger oppfører fotballen seg som om den bedriver kriminell virksomhet. Forbund, interesseorganisasjoner og klubber, det spiller ingen rolle.

I den uttalte åpenhetens navn er det veldig ofte hysj, det vil jeg ikke kommentere, det er dine ord, eller ingen kommentar

Som om det fotballen holder på med ikke tåler dagens lys.

HADDE DET IKKE vært for kilder ville ingen visst at Vålerenga i løpet av sommeren har fått pluss 20 millioner kroner inn på konto fra belgiske Genk. Det er Vålerengas andel av pengene Sheffield United betalte for Sander Berge. De skulle vært fordelt over kontraktsperioden, men da Genk sendte Vålerenga et tilbud om en engangssum ble det forhandlinger.

Genk ønsket ifølge mine kilder å betale Vålerenga det de hadde krav på minus to millioner kroner.

Vålerenga endte med alt pluss den ene av de to millionene Genk ønsket å beholde.

HVORFOR IKKE KOMMUNISERE gode nyheter til fans og supportere som lurer på hvordan det går med klubben i disse coronatider? Jeg mener, år uten COVID-19 er normalt utfordrende år på Valle. Når var det sist svarte tall på bunnlinja i Vålerenga? Og parallelt med viruset, eller rettere, som en konsekvens av viruset, er det mange i VIF-familien som er redde for at klubbeier Tor Olav Trøim, en av fotballens rauseste, kan komme til å kaste kortene på grunn av store forretningsmessige utfordringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer