VIL AT MOYES SKAL FORTSETTE: Denne høyst ironiske banneren, avbildet foran City-fansen på Etihad Stadium mandag kveld, har fått mange til å blotte egne fortenner. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB Scanpix
VIL AT MOYES SKAL FORTSETTE: Denne høyst ironiske banneren, avbildet foran City-fansen på Etihad Stadium mandag kveld, har fått mange til å blotte egne fortenner. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB ScanpixVis mer

Millioner av fans håper Moyes blir værende

#SaveMoyes.

(Dagbladet): David Moyes' første sesong som Manchester United-manager ble en fiasko verre enn de fleste kunne forestille seg. For en supporterskare vant til å kjempe i toppen av Premier League år etter år, og gjerne også lukte på cuppokaler i både hjemlige og internasjonale turneringer, ble 2013/2014-sesongen en serie nedturer.

At laget som overtar tronen ser ut til å bli Liverpool, er det stikk motsatte av en trøst for de som støtter det sjuendeplasserte laget.

City-fansens plakater Derfor reagerte mange av United-supporterne med en blanding av lettelse og optimisme da et samlet britisk pressekorps i går meldte at David Moyes ikke vil være lagets manager når neste sesong starter.


Men det finnes en svær gruppe som helst vil at han fortsetter: De som mest av alt støtter andre lag.

Under Manchester City-West Bromwich mandag kveld ble det både sunget sanger til støtte for Moyes, og det ble holdt opp en rekke plakater med ironisk snert.

Morgan på alerten På Twitter ble #SaveMoyes utbredt utover kvelden andre påskedag, og også på andre diskusjonssteder på Internett ble det slått vitser som tyder på at Moyes' avgang er dårlige nyheter for 95 prosent av Premier League-klubbene. En av de som var først ute med støtteerklæringer, var ikke uventet Arsenal-supporteren og mediepersonligheten Piers Morgan.


Flere andre lagde et poeng ut av at det nå er andre lags tilhengere som nå må starte opprop for å bevare tittelforsvarerens manager.

Giggs blir vikar Daily Telegraph meldte i går kveld at skotten Moyes, som ble utvalgt av Sir Alex Ferguson til å bli den mektige managerens etterfølger, må gå fra sin post i dag. Reporteren bak historien, Mark Ogden, er for øvrig samme mann som i mai i fjor avslørte at Ferguson ville pensjonere seg.

Ogden skriver også at det er ventet at Ryan Giggs tar over jobben midlertidig, med Nicky Butt som assistent. Ifølge The Sun har den nederlandske landslagssjefen Louis van Gaal signalisert sin interesse for å ta over den falne storklubben etter sommerens fotball-VM.


BEVAR SKOTTEN!: Ikke alle i Manchester ønsker Moyes sparket. Spesielt ikke de som vanker på Etihad Stadium. Foto: Rui Viera / AP / NTB Scanpix
BEVAR SKOTTEN!: Ikke alle i Manchester ønsker Moyes sparket. Spesielt ikke de som vanker på Etihad Stadium. Foto: Rui Viera / AP / NTB Scanpix Vis mer
SARKASME: David Moyes er et fotballgeni, ifølge denne Manchester City -supporteren. Foto: NTB Scanpix
SARKASME: David Moyes er et fotballgeni, ifølge denne Manchester City -supporteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer