Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Millioner vil ha denne VM-drakta: - Wow. Denne er syk!

Over tre millioner har bestilt Nigerias VM-drakt. Arsenals Alex Iwobi skryter hemningsløst av den populære drakta.

VEKKER OPPSIKT: Nigerias VM-drakt. Foto: FIFA 2018
VEKKER OPPSIKT: Nigerias VM-drakt. Foto: FIFA 2018 Vis mer

Siden mange av oss likevel skal tilbringe flere titalls timer foran TV-skjermen for å følge VM i Russland i sommer, er det greit å ha noe fint å se på.

Før hvert mesterskap er det for mange knyttet stor spenning til hvordan VM-draktene til de 32 deltakernasjonene ser ut.

Svaret fikk vi allerede for noen måneder siden, og nå har vi fått et endelig bevis på at den ene drakta skiller seg ut.

Alle nasjonene har én hjemmedrakt og én bortedrakt, noe som gir 64 skinnende nye drakter for dem som er opptatt av det estetiske.

Og det er den ene hjemmedrakta som høster skryt fra nærmest alle hold.

Vekker oppsikt

Av alle VM-draktene som skal brukes under sommeren mesterskap er det Nigerias som er mest iøynefallende. Drakta er grønn med hvite ermer og har sikksakkmønster over hele.

Den nye Nigeria-drakta ble lansert i februar, av nigerianske stjerner som Arsenals Alex Iwobi og Leicester-duoen Wilfred Ndidi og Kelechi Iheanacho.

- Da jeg først så den nye drakta, tenkte jeg: «»Wow, denne er syk! Jeg trenger en slik nå, uttalte Iwobi under lanseringen.

- Jeg ser for meg at spillerne vil bli helt gale av denne, mente tidligere Chelsea-spiller John Obi Mikel.

Og de to er langt fra den eneste som er begeistret over drakta. For mer enn tre millioner har forhåndsbestilt VM-drakta, skriver thenff.com.

- Disse tre millionene er ikke salg, men bestillinger fra butikker over hele verden. Disse bestillingene vil ikke bli gitt ut samtidig, men sannsynligvis over tiden draktene er i salg, som er rundt to år, sier Shehu Dikko, visepresident i det nigerianske fotballforbundet, til ESPN.

Populære

Og det er lett å skjønne hvorfor.

De øvrige nasjonene har stort sett gått for trygghet når det gjelder VM-draktene. Nigeria er den eneste som virkelig skiller seg ut.

Du kan se et drakteksemplar fra alle VM-nasjonene i en bildeserien litt lenger ned i artikkelen. Noen av draktene i bildeserien er bortedrakter.

Flere medier har hatt kåringer av de fineste VM-draktene, og Nigeria topper flere kåringer. I sosiale medier er også mange tilhengere av den friske varianten.

«Fremragende. Sensasjonell. Fullkommen. Den fineste drakta i dette VM», skriver engelske Independent.

«Den er rett og slett utrolig, og vil gjøre at vi alle vil heie på Nigeria i sommer», skriver The Mirror.

Engelske FourFourTwo går så langt som å hevde at drakta kan blande seg inn i diskusjonen om å være en kandidat til kåringen av tidenes VM-drakter.

Uruguay. Foto: FIFA 2018
Argentina. Foto: FIFA 2018
Sør-Korea. Foto: FIFA 2018
Belgia. Foto: FIFA 2018
Sveits. Foto: FIFA 2018
Danmark. Foto: FIFA 2018
Saudi-Arabia. Foto: FIFA 2018
Colombia. Foto: FIFA 2018
Egypt. Foto: FIFA 2018
Senegal. Foto: FIFA 2018
England. Foto: FIFA 2018
Portugal. Foto: FIFA 2018
Kroatia. Foto: FIFA 2018
Nigeria. Foto: FIFA 2018
Marokko. Foto: FIFA 2018
Peru. Foto: FIFA 2018
Mexico. Foto: FIFA 2018
Iran. Foto: FIFA 2018
Frankrike. Foto: FIFA 2018
Russland. Foto: FIFA 2018
Tyskland. Foto: FIFA 2018
Tunisia. Foto: FIFA 2018
Australia. Foto: FIFA 2018
Sverige. Foto: FIFA 2018
Brasil. Foto: FIFA 2018
Spania. Foto: FIFA 2018
Polen. Foto: FIFA 2018
Costa Rica. Foto: FIFA 2018
Japan. Foto: FIFA 2018
Island. Foto: FIFA 2018
Panama. Foto: FIFA 2018
Serbia. Foto: FIFA 2018

Frustrasjon

Mange nigerianere skal samtidig være frustrert over at draktsalget ikke har startet ennå, selv om det er tre måneder siden lanseringen.

Draktene kommer for salg globalt 29. mai og prisen er rundt 700 norske kroner. Ifølge Nike er det Nigerias drakt som selger klart mest av alle Nike-draktene. Butikker over hele verden har derfor lagt inn store bestillinger for å sikre at det produseres nok drakter før VM.

Samtidig er det flere tilfeller av billige drakt-kopier som selges for en slikk og ingenting. I Nigeria er det vanlig praksis at de som selger falske klær reklamerer for det åpenlyst både på nett og i butikker - uten frykt for konsekvenser.

- Det er sjokkerende. Nigeria er det eneste stedet hvor det er tillatt med en slik kriminell oppførsel uten at det får konsekvenser. Noe må gjøres, sier Biola Kazeem, som jobber med sportsmarkedsføring.

Åpningskampen mellom Russland og Saudi-Arabia spilles 14. juni.

SJOKK: Det startet med at Marco Materazzi slang med leppa mot Zinedine Zidane, som mistet besinnelsen og skallet ham ned. Dommeren veivet med det røde kortet og Italia vant til slutt VM i 2006. Men det er nedskallingen og ikke fotballen som vil bli husket. Tolv år seinere snakker FourFourTwo med de som var tilstede for å finne sannheten bak et av d... Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media