Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Millionfest for langrennsløperne

Sjekk den premiepotten de norske løperne tar med seg hjem fra verdenscupen.

I PENGA: De norske langrennsløpernes dominans har betalt seg i verdenscupen i år.Foto: EPA/MIKE STURK/ NTB Scanpix
I PENGA: De norske langrennsløpernes dominans har betalt seg i verdenscupen i år.Foto: EPA/MIKE STURK/ NTB Scanpix Vis mer

CANMORE (Dagbladet): Penger er ikke nok til å motivere langrennsløpere i verdenstoppen til å legge ned de timene med blodslit som kreves for å være med i verdenscupen. 

Likevel skader det nok ikke at blodslitet betaler seg i form av klingende mynt når jobben først er gjort.

Og med det som må kunne karakteriseres som tidenes sterkeste sesong for norske langrennsløpere i verdenscupen, kan vi også slå fast at norske langrennsløpere har forsynt seg grovt av premiepengene som deles ut til dem som ender på de ti første plassene i verdenscupløp.

22 forskjellige norske menn og 10 forskjellige norske kvinner har fått med seg premiepenger fra årets sesong. Totalt har de 32 norske løperne dratt med seg 2 001 276 sveitserfranc tilbake til Norge.

Med en vekslingskurs på 8,5 tilsvarer det 17 010 846 norske kroner.

Øverst på pengetronen sitter naturligvis Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby. Johaug, som har 17 verdenscupseiere i år, har tjent aller mest av samtlige løpere i verdenscupen med sine 3 660 950 kroner. 

Sundby er ikke langt bak med 3 461 200 kroner.

Bak de to suverene toppene kommer Ingvild Flugstad Østberg med 2 012 375 kroner, Heidi Weng med 1 909 313 kroner før Petter Northug kommer med sine 1 230 375 kroner.