Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Millionklokke skaper misunnelse

Tarjei Bø skulle gjerne hatt ei klokke som lillebror Johannes. Trolig er modellen Thingnes Bø bruker i sporet verdt flere millioner kroner.

TIDENES SPONORAVTALE?: Johannes Thingnes Bøs storslåtte sponsoravtale med et luksuriøst klokkemerke skaper misunnelse i den norske leiren. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

ANTERSELVA (Dagbladet): Før jul vakte Johannes Thingnes Bø oppsikt da han plutselig gikk skirenn med ei svært dyr luksusklokke rundt håndleddet.

Først så klokka ut til å være av typen Richard Mille, mer spesifikt RM 67-02, som prissettes til et sted mellom 1,3 og 2 millioner kroner.

Senere ble det avslørt at det dreide seg om et samarbeid med klokkegiganten, og at Thingnes Bø hadde fått designet en egen modell, som han har uttalt det er vanskelig å prise. Men sannsynligvis ligger denne mye høyere i pris enn modellen RM 67-02.

Richard Mille er en sveitsisk urprodusent som ble grunnlagt i 2001, som har verdensstjerner som Rafael Nadal, Didier Drogba og Formel 1-stjernen Charles Leclerc i stallen.

- Misunnelig

Storebror Tarjei forteller at det skal mye til for å gjøre ham sjalu på broren. Men sponsoravtalen med det mange omtaler som verdens mest eksklusive klokkemerke, får han til å kjenne på følelsen av misunnelse.

- Man må kanskje være best i verden for å bære ei sånn klokke. Det er ikke mye jeg er misunnelig på, men akkurat den kan du sitere meg på at jeg er misunnelig, sier Tarjei Bø lattermildt til Dagbladet.

- Men jeg synes bare det er rått at han har fått til noe sånt. Det er den råeste sponsoravtalen i norsk idrett. Jeg er imponert, sier eldstebror Bø videre.

Han er heller ikke den eneste på det norske landslaget som er misunnelig på klokka.

- Den har jeg både sett og prøvd. Det var nesten så jeg ikke turte, men jeg prøvde den. Jeg er litt misunnelig, men det blir nok aldri en så dyr klokke på meg, sier lagkamerat Johannes Dale til Dagbladet.

Går heller for billigvarianten

- Nå skal jeg inn på Finn.no å kjøpe meg ei Casio-klokke til 99 kroner, så skal jeg jaggu meg slå ham. Jeg tror ikke det er klokka det kommer an på, sier en lattermild Vetle Sjåstad Christiansen til Dagbladet.

Han tviler på at premiepengene er gode nok til at han kan matche uret Thingnes Bø har på armen.

- Premiepengene er ganske bra her i VM, men jeg vet ikke hva vi får for 25.- til 30.-plass. Jeg skal i alle fall jakte en Richard Mille i morgen, sier han om jaktstarten de skal gå senere i dag.

Saken fortsetter under videoen.

NYBAKT PAPPA: Johannes Thingnes Bø har herjet både i skisporet og i skiløypa de siste årene, men en forandring på hjemmebane kan bli utslagsgivende for formen under skiskytter-VM i Anterselva. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Stolt

Thingnes Bø sier til Dagbladet han er stolt over å gå med klokka, og at dette er noe han har stor interesse for. Han er også den eneste vinteridrettsutøveren Richard Mille samarbeider med. Han småler også litt når han får høre at de andre lagkameratene er misunnelige.

- Det er veldig hyggelig at de liker klokka, og jeg er svært stolt over å gå med den. Den motiverer meg til å gå med det jeg har ute i løypa. Dette er også noe jeg har stor interesse av. Jeg er rett og slett veldig heldig som har fått et sponsorat med Richard Mille, som også sponser Rafa Nadal og Bubba Watson, sier Thingnes Bø om luksusklokka til Dagbladet.

Til NRK sa han følgende da avtalen ble kjent i januar:

- Det er et sterkt signal at de vil etablere seg med meg og skiskyting. Det er et merke som har avtale med få utøvere, sa Thingnes Bø til statskanalen.

Da fortalte han også at det var han selv som hadde tatt initiativ til samarbeidet. Det var noe han ikke hadde veldig tro på. Gleden var derfor enorm da Richard Mille slo til.

- Jeg sendte e-post til markedssjefen og tenkte det var et «long shot» fordi merket er så stort, men han hadde fått med seg at jeg hadde gjort det bra. Da han ville ha med meg i stallen hoppet jeg i taket, sa han til NRK.

Stryningen brukte klokka under sprinten lørdag, og kommer til å gå med den under samtlige VM-løp.

Hele Norges coronakart