VERDIFULL SPILLER:  Mathis Olimb skal være enig med KHL-klubben Jokerit om en avtale for kommende sesong. Her scorer han for Frölunda i Champions Hockey League-finalen som de tapte mot Luleå. Olimb ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller.
Foto: Robert Nyholm / TT / NTB scanpix
VERDIFULL SPILLER: Mathis Olimb skal være enig med KHL-klubben Jokerit om en avtale for kommende sesong. Her scorer han for Frölunda i Champions Hockey League-finalen som de tapte mot Luleå. Olimb ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller. Foto: Robert Nyholm / TT / NTB scanpixVis mer

Millionkontrakten som lokker Olimb til Finland

Får tolv millioner.

(Dagbladet): Mathis Olimb har gjort stor suksess i svenske Frölunda de siste årene.

Nordmannen er en av Göteborg-lagets viktigste spillere. Og det ble tydelig da han tidligere i vinter ble kåret til Champions Hockey Leagues mest verdifulle spiller etter finaletapet mot Luleå.

Det er også blitt spekulert at han vil søke nye utfordringer etter inneværende sesong. Finske Jokerit som spiller i Europas beste liga, KHL, har blitt nevnt ved flere anledninger.

Halv million i månedslønn Aftonbladet skriver i dag at Olimb og Helsingfors-klubben er kommet til enighet om en avtale gir som den norske landslagsspilleren tolv millioner over to år.

- Jeg kommenterer ingenting rundt Mathis, sier Olimbs agent Gunnar Svensson til avisen.

Skulle nordmannen signere for Jokerit, kan han fort bli Norges eneste representant i KHL kommende sesong. I år har tre nordmenn spilt der. Jonas Holøs, Lars Haugen og Patrick Thoresen. Alle tre teller på knappene og har ikke bestemt seg for hvilken trøye de skal ikle seg neste sesong.

Kvartfinale i kveld De to førstnevnte har blitt koblet til Karlstad-klubben Färjestad hvor Ole-Kristian Tollefsen, Marius Holtet og Martin Røymark spiller. Holøs har også en fortid i klubben.

Mens Färjestad allerede er ferdig med årets sesong etter å ha røket ut av sluttspillet før kvartfinalen, spiller Mathis Olimb og Frölunda kvartfinale mot Luleå i kveld. Sistnevnte leder 2-1 i kamper i best av syv serien etter at de vant i Göteborg sist.

Olimb markerte seg ved å være involvert i samtlige av Frölundas mål i den første kampen.