Ben Simmons

Millionkrangel

Philadelphia 76ers er midt oppi en millionkrangel med sin store stjerne Ben Simmons (25).

VIL BORT: Ben Simmons har vært tydelig på at han ikke vil spille for Philadelphia 76ers lenger. FOTO: AP / Matt Slocum.
VIL BORT: Ben Simmons har vært tydelig på at han ikke vil spille for Philadelphia 76ers lenger. FOTO: AP / Matt Slocum. Vis mer
Publisert

Etter at Philadelphia 76ers ble eliminert fra fjorårets sluttspill i NBA i juni, har ryktene fløyet rundt den australske basketballstjernen Ben Simmons.

Da 25-åringen ble valgt av Philadelphia-laget i NBAs årlige draft* i 2016, var han regnet som en av de største basketballtalentene på kloden. En skade så til at han måtte tilbringe sin første sesong på sidelinja, men siden da har han utviklet seg til å bli en stjerne i ligaen.

Nå har imidlertid Simmons havnet i en krangel med klubben som kan koste han flere titalls millioner.

Simmons har nemlig vært klar på at han vil forlate klubben, og har dermed nektet å møte opp til sesongoppkjøringen. Mandag spilte 76ers sin første treningskamp mot Toronto Raptors.

Ifølge ESPN planlegger klubben å bøtelegge 25-åringen 360.000 dollar per kamp han står over. Det tilsvarer litt over 3 millioner norske kroner.

STOPP: Flere sperret øynene opp da Cleveland Cavaliers-spiller, Kevin Love, gjorde dette i NBA-kampen mot Toronto Raptors. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Det vil si at om australieren ikke møter opp i noen av lagets fire treningskamper, så har han allerede gitt avkall på over 12 millioner kroner.

Skulle han få overgangen sin en måned inn i sesongen, så er det snakk om over 60 millioner.

ESPN skriver også at dette er penger Simmons ikke vil ha mulighet til å få tilbake seinere.

Til tross for at situasjonen har blitt sur, så håper lagkamerater at situasjonen kan snu.

Lagets aller største stjerne Joel Embiid sier at han ønsker at Simmons skal returnere.

- Jeg håper han endrer mening. Jeg elsker å spille med han, fordi han bringer så mye til laget, sa Embiid til reportere under lagets mediedag.

Så langt er det ingenting som tyder på at australieren vender tilbake til klubben ettersom han har blitt fotografert i Los Angeles ved flere anledninger.

Philadelphias NBA-sesong starter for fullt 21. oktober da de gjester New Orleans Pelicans.

* En NBA-draft er der NBA-lag har mulighet til å velge nykommere i ligaen, enten fra college eller fra andre steder i verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer