Millionkutt for gulljentene

Gulljentene i fotball har fått redusert neste års budsjett med én million kroner sammenliknet med OL-året 2000.

- I 2001 er budsjettet på 4,5 millioner kroner. Denne sesongen har det vært på 5,5 millioner, sier landslagets administrative koordinator Rakel Rauntun i Fotballforbundet.

Budsjettkuttet innebærer en kraftig reduksjon i antall tiltaksdøgn - fra 103 døgn i år til 64 neste år.

- Den første treningssamlingen er på La Manga 6. til 13. januar. 12. januar spiller vi sesongens første landskamp mot Sverige, sier hun.

Betaler hjemreise

Samtidig med et solid budsjettkutt får NFF en kraftig ekstrautgift i flyreiser for landslagsjentene som blir proffer i USA.

De må hentes til Algarve Cup 9. til 18. mars og til EM-sluttspillet 24. juni til 8. juli.

- Per i dag må vi betale hjemreisen for fire USA-spillere: Hege Riise, Bente Nordby, Dagny Mellgren og Anita Rapp. Til sammen beløper det seg til en utgiftspost på rundt 40000 kroner per tiltak, sier Rakel Rauntun.

Seks USA-spillere

Om USA-proffene må hentes hjem to, tre eller fire ganger i år, er foreløpig uvisst.

- Vi skal også spille to VM-kvalifiseringskamper til høsten. Da vet vi ikke om jentene ennå er ferdige med sesongen i USA, sier Rakel Rauntun.

I tillegg til Hege Riise, Bente Nordby, Dagny Mellgren og Anita Rapp er også Ann Kristin Aarønes og Gro Espeseth norske USA-proffer.

Flere proffer?

Nå går ryktene om at også Trondheims-Ørn-duoen Ragnhild Gulbrandsen og Unni Lehn også er aktuelle for den nystartede proffligaen i USA.

- Den saken er foreløpig bare på ryktestadiet. Trondheims-Ørn har ikke fått noen henvendelse fra USA. Vi har solgt to spillere til USA (Ann Kristin Aarønes og Gro Espeseth), og har ikke flere til salgs. Neste år skal vi både være med i den nystartede Europacupen og vinne serien, sier sportslig leder i Trondheims-Ørn, Jon Gunnar Gundersen, til Dagbladet.