Millionøkning i OL-forberedelser

Liv Grete Skjelbreid Poirée (31), Ole Einar Bjørndalen (31) og resten av skiskyttereliten har fått en million mer enn tidligere å rutte med i OL-forberedelsene.

Totalbudsjettet til elitelaget er økt fra 13 millioner i fjor til 15,4 millioner til årets sesong. Cirka én million av økningen er øremerket styrking av elitelagene på dame- og herresiden - mens den største investeringen er økt satsing på juniorer og jenterekruttering.

-  Vi har hatt råd til å gjennomføre alt vi har ønsket i oppkjøringen, så vi kan ikke si annet enn at forberedelsene har vært optimale. Men det gjenstår å se om det gir utslag i medaljer i OL, sier landslagssjef Arne Idland til Dagbladet.

Det romsligere budsjettet har gitt rom for flere treningssamlinger - ikke minst i høyden, hvor herrelaget vil ende på 71 og jentene 61 dager i inneværende kalenderår.

Ole Einar Bjørndalen og Halvard Hanevold har enda flere høydedøgn enn resten, Hanevold fordi han har lagt det inn i sitt program, mens Bjørndalen bor i høyden.

Større tropper

-  Vi har hatt en liten økning både på antall samlingsdøgn totalt og dager i høyden. Ellers har vi fulgt hovedtrekkene fra oppkjøringen i fjor, som fungerte bra, sier Idland.

Økningen i budsjettet har også gitt rom for en større og bredere landslagstropp:

Gunn Margit Andreassen er tilbake fra fødselspermisjon, mens Tora Berger og Ann Kristin Flatland har fått full verdenscupstatus. Totalt teller damelaget nå seks løpere.

 TILSKUDD:  Skiskyttertoppene, blant andre Liv Grete Skjelbreid Poirée, har fått en million ekstra for å være maks forberedt til OL i Torino. Foto: Torbjørn Grønning
TILSKUDD: Skiskyttertoppene, blant andre Liv Grete Skjelbreid Poirée, har fått en million ekstra for å være maks forberedt til OL i Torino. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

På herresiden er Alexander Os innlemmet i verdenscuplaget.

-  Tilbakemeldingene er at det har vært positivt med større tropper. Trøkket på treningene er bra, og vi har nok aldri hatt større treningsdoser enn i år, sier Idland.

-  Kan ikke klage

Støtteapparatet er også styrket, med at skytetrener Trond Kjøll er hentet inn tidligere enn vanlig, mens smøreteamet har hatt flere folk i full sving tidligere enn vanlig. Som konsulent på styrketrening er også Fred Koch brukt jevnlig.

Ole Einar Bjørndalen er godt fornøyd med opplegget foran OL-sesongen, og føler at både han selv og resten av laget har fått optimale betingelser.

-  Vi har ingen ting å klage på. Forberedelsene har vært gode, så nå gleder vi oss bare til å komme i gang med sesongen, sier Bjørndalen til Dagbladet.

De OL-aktuelle skiskytterne dropper verdenscupløpene i Osrblie (WC 3) midt i desember, for heller å satse på en høydesamling i Anterselva på rundt 1600 meters høyde.

-  Skiskytterne rekker så vidt hjem til jul. Men fra vi reiser ut igjen 2. januar blir de fleste ute til over OL, sier Arne Idland.Da skal de gå verdenscup i Oberhof, Ruhpolding i Tyskland (WC 4 og 5), før rennene i Anterselva 19.-22. januar blir generelprøvene før OL.

-  Etter løpene i Anterselva blir vi værende der helt fram til OL-avreisen, sier Idland.

OPTIMALT: Landslagssjef Arne Idland er fornøyd med OL-forberedelsene.