Millionoverskudd for TIL

Tromsø IL er i ferd med å bli en økonomisk mønsterklubb i Tippeligaen. I dag offentliggjorde de resultatet for 1999, med nærmere fire millioner i pluss.

Kontrastene til millionunderskuddene i Brann og Viking er slående. Og mye av æren for det gode resultatet tilskrives klubbformannen Gunnar Wilhelmsen. Han rakk så vidt å kommentere jubeltallene før han satte seg på flyet til Oslo i ettermiddag.

- Det har gått veldig bra, og vi er strålende fornøyde, sier Wilhelmsen til Dagbladet.

TIL-formannen regnes for å være opphavsmannen bak de såkalte videresalgsavtalene i fotballen. I år har klubben i nord håvet inn 5-6 millioner kroner på Sigurd Rushfeldt og Steinar Nilsen, spillere som forlot Tromsø for mange år siden. Dette sammen med en restriktiv lønnspolitikk, har vært hovedårsaken til suksessen. Wilhelmsen er i ferd med å bli et forbilde for andre fotball-ledere og investorer i Norge.

- Mannen er genial, særlig den måten han holder lønnsnivået nede på, sier VIF-investor Øystein Stray Spetalen til Dagbladet.

,|Regnskapet til TIL viser et årsresultat på 3|830|507 kroner. Samtidig har de en postiv egenkapital på drøye 13 millioner kroner.