ENDELIG NOE Å GLEDE SEG OVER: Stabæk fotball går noe overraskende mot et overskudd. Foto: Morten Holm / Scanpix
ENDELIG NOE Å GLEDE SEG OVER: Stabæk fotball går noe overraskende mot et overskudd. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Millionoverskudd i Stabæk

Endelig gode nyheter for den kriserammede klubben.

- De endelige tallene er ikke helt klare. Men det er riktig at overskuddet vil bli på minimum 2,2 millioner kroner. Ved utgangen av 2010 lå vi 2,2 millioner på minussiden. Det var derfor en viktig målsetting i 2011-sesongen å ha et kostnadsnivå og en økonomistyring som ville gi oss en positiv egenkapital ved utgangen av året.

- Det har vi klart. Muligens kommer dette overraskende på noen, sier konstituert styreleder i Stabæk, Jarl Øverby, til NTB.

Tøff tid Han har vært gjennom en tøff tid, et annus horribilis, som leder for en klubb som nærmest har befunnet seg kontinuerlig på slagmarken det siste året. Nå er mange ting i Stabæk-systemet i ferd med å falle på plass:

Økonomien går i pluss, og kostnadsnivået er tilpasset en ny virkelig på Nadderud. Et sponsorbudsjett på rundt 17 millioner kroner blir trolig landet, den sammenlignbare summen i Telenor Arena i 2011 var litt over 35 millioner.

Løsninger er funnet for de seks spillerne som mottok oppsigelsesbrev. Fire av disse fortsetter i klubben i 2012-sesongen. Og Norges Fotballforbund (NFF) har gitt lisens og sagt ja til Nadderud som hjemmearena denne sesongen.

Fortsatt er imidlertid utfordringene mange, både på og utenfor banen. Fotballforbundets påtalenemnd har frafalt tiltalen mot sportslig leder Inge André Olsen, men politiets siktelser mot fire Stabæk-ledere i overgangssaken rundt Veigar Páll Gunnarsson er foreløpig opprettholdt uten at tiltale er tatt ut.

Totrinnsrakett Nadderud stadion tilfredsstilte ikke fotballforbundets infrastrukturkrav. Stabæks handlingsplan, det man kaller en «totrinnsrakett», har imidlertid fått klarsignal fra NFF. Oppgraderingen skal skje i to etapper. Den første, som omhandler sikkerhet og videoovervåking, må være klar til serieåpningen mot Aalesund 25. mars. Også noen av publikumsfasilitetene vil bli forbedret.

Den andre etappen blir mer krevende. Før første seriespark på ballen i 2013 skal totalkapasiteten være økt til 6000 seter. 5200 av disse under tak.

- Dialogen med NFF har vært god hele veien, sier Stabæks avtroppende leder, Jon Tunold.

Han vet imidlertid at utfordringene fortsatte er mange. Parkeringsforholdene er bare én av disse.

(NTB)