Millionregatta i Oslo

Oslo kommune vil ha seilregatta som skal bli større enn America\'s Cup.

(Dagbladet.no): Det er bladet Seilas som i sitt neste nummer avslører planene om at kommuner og seilforeninger i Oslo, Gøteborg, Malmø og København legger nærmere 30 millioner kroner på bordet for å lage en gedigen regattaserie i de fire store byene.

Regattaen skal hete Scandinavian Arena og skal blant annet ha seilas for kongens nye båtklasse «Transpac 52».

Regattaen skal hete Scandinavian Arena. Målet er, ifølge nettstedet seilas, å bli større enn America\'s Cup.

Tar opp kampen

Malmø har fått mersmak etter Louis Vuitton regattaen ifjor, der kommunale millioner gikk med for å få den prestisjetunge America´s Cup klassen til Sverige.

Etter hardt arbeide og en rekke møter har skåningene fått med seg kommunene i Oslo, Gøteborg og København i noe som kan bli enda større.

Med regattaen Scandinavian Arena skal verdenseliten i båtklassene Transpac 52, Box 42 og IMS samles til byregattaer og distanseseilaser i og mellom København, Malmø, Gøteborg og Oslo. I alt satser det offentlige mellom 25 og 30 millioner kroner på regattaen. Omlag seks millioner kroner skal gå til premier.

Kongen stiller

Dersom verdenseliten blir samlet, så vil også mange av seilerne fra Volvo Ocean Race komme til Oslo neste sommer. Flere av dem seiler i Transpac 52-klassen.

Blant annet ombord på den spanske kongens båt «Bribon». Dersom det blir noe av regattaen er det stor grunn til å tro at kong Harald også stiller til start med sin nye Fram XVI, en Transpac-52, som i disse dager er på vei fra verftet på New Zealand til Palma i Spania. Her blir båten liggende til regattasesongen starter i mai.

Sommerseilas
Regattaserien skal avvikles i perioden mellom Færderseilasen og Gotland Rundt og man håper å komme igang allerede i 2007. Senere i måneden skal representanter for kommunene og foreningene KNS, GKSS og KDY møtes i Gøteborg for å utmeisle detaljer rundt regattaen.

I følge Seilas skal ikke Farr 40 være med i regattaen. Dette til tross for at klassen skal ha sitt VM i København i 2007. Dette har naturligvis ført til økende interesse både i Danmark, Sverige og Norge.

Men det er selvsagt mulig at det foretas justeringer i klassevalget innen den endelige invitasjon sendes til seilerne.

SEILFEBER: Etter at neste års Færderseilas er over, skal etter planen Scandinavia Arena se dagens lys i Oslofjorden.