Viktor Hovland

Millionregn vekker oppsikt

Viktor Hovland fortsetter å imponere på PGA Touren. Det gir også utslag på nordmannens bankkonto.

FET LOMMEBOK: Millionene renner inn sammen med suksessen for Viktor Hovland. Foto: AP Photo/Jacob Kupferman)
FET LOMMEBOK: Millionene renner inn sammen med suksessen for Viktor Hovland. Foto: AP Photo/Jacob Kupferman) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovland imponerte nok en gang under Wells Fargo-turneringen i Charlotte denne helga. Med en sterk 67-runde søndag, ble det en ny tredjeplass for nordmannen, bare to slag bak vinneren Rory McIlroy.

Dermed fortsetter den imponerende formen til Hovland i 2021. Helgas tredjeplass er den sjette topp-seks plasseringen hans så langt dette kalenderåret.

- Det er ikke mange som er bedre enn ham akkurat nå. Hvis du ser på stabiliteten i det siste, er det knapt noen. Jeg ser ikke noen hinder for at han kan gå hele veien til topps, skryter Eurosport-kommentator Per Haugsrud til Dagbladet dagen etter tredjeplassen.

FØRSTE: Viktor Hovland blir den første golfspilleren som går 18 runder på rad under 70 slag. Video: GOLF TV Vis mer

Millionregn

Den gir også utslag økonomisk.

Med 3,9 millioner i premiepenger fra helgas turnering, er Hovland helt oppe på en tredjeplass på PGAs pengeliste denne sesongen.

Verdenstoer Justin Thomas topper oversikten med snaut 47 millioner kroner innspilt. Bryson DeChambeau ligger snaut 400.000 kroner bak på andreplass.

Hovland som klatret opp til 11. plass på verdensrankinga har spilt inn 37,4 millioner kroner i premiepenger etter 16 turneringer og sikrer seg tredjeplassen på pengelista.

- Det er bare et tidsspørsmål før han topper alt av lister. Det er farlig å si, men ingenting taler imot det, slår kommentatoren nærmest fast.

- En bærebjelke

Hovland er foran blant annet verdensener Dustin Johnson og verdenstreer Jon Rahm på pengelista. Nå er han «bankers» Ryder Cup-laget og vil leke med de store i mange år framover spår Haugsrud.

KRITISKE: Eurosport-kommentatorene, Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad, mener at den kontroversielle golfstjernen Patrick Reed kan ha jukset på tredje runde av Farmers Insurance Open. Bilder fra Eurosport Norge. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Å komme seg til Ryder Cup med en nordmann er helt uhørt. Og Hovland kommer ikke til å være noen hvem som helst. Sammen med McIlroy og Rahm vil han være en av bærebjelkene i mange år framover. Det er et format som passer Hovland bra, og jeg vil tippe at alle ønsker å spille med ham, sier den rutinerte golfkommentatoren.

Nå tar Hovland konkurransepause i ei uke. Ifølge Haugsrud kommer det godt med for slitne kommentatorer som er på vei til å gå tom for superlativer …

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer