Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Millionsmell førte til overraskende karriereskifte

Jesper Blomqvist sier han jobber 12-14 timer om dagen.

UNITED-SPILLER: Jesper Blomqvist spilte 25 kamper for Manchester United og scoret ett mål. Blant annet var han i klubben da de vant Mesterligaen etter Solskjærs overtidsscoring. Foto: NTB Scanpix
UNITED-SPILLER: Jesper Blomqvist spilte 25 kamper for Manchester United og scoret ett mål. Blant annet var han i klubben da de vant Mesterligaen etter Solskjærs overtidsscoring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gjennom store deler av karrieren, blir fotballspillere konfrontert med spørsmål om hva de tenker å gjøre etterpå. Noen blir tv-eksperter, andre blir investorer, mens George Weah ble president.

Svenske Jesper Blomqvist valgte derimot å bli pizzabaker, men det var ikke før han hadde lært seg ei lekse.

Millionene som forsvant

Den overraskende karrierevendingen skjer etter at han i fjor sto fram og fortalte om hvordan han med en rekke dårlige investeringer klarte å sløse bort fotballmillionene.

Med opphold i IFK Göteborg, AC Milan, Parma og Manchester United, har svensken en fotballkarriere - og trolig lønninger - mange her i Skandinavia bare kan drømme om.

Dessverre stoppet skader ham fra å fortsette karrieren, og Blomqvist la opp i 2005, da som Djurgården-spiller hjemme i Sverige.

I 2006 skal Blomqvist ifølge svenske skattemyndigheter ha hatt en formue på over 20 millioner kroner. Men ifølge ham selv kan det fort ha vært enda mer.

- Jeg vet helt ærlig ikke hvor mye jeg tjente totalt, og det er nok like greit. Om jeg visste det hadde jeg nok bare blitt lei meg, sa Blomqvist åpenhjertig i et intervju med svenske Expressen.

Ny karriere

Men ingenting er så gærent at det ikke er godt for no', sies det. Etter millionsmellen valgte Lundqvist nemlig å se seg om etter en vanlig jobb, noe han fant ved pizzaovnen.

I pizzasjappa hvor han nå er deleier, forteller han at han skal gjøre det meste selv. Alt fra å stå i kassa, til å bake pizza.

- Jeg har aldri jobbet så mye før, ikke engang som fotballspiller. Jeg synes det er kjempefint, men samtidig farlig, for jeg merker ikke at det er slitsomt. Og det går nok ikke an å fortsette slik over lang tid, sier han til Sveriges Radio.

Lærte ei lekse

Den tidligere fotballstjerna forteller at han jobber opp mot 12-14 timer dagen, og at han til nå har stått mest bak kassa og bidratt som servitør.

Han avslører imidlertid at millionsmellen har lært ham ei lekse:

- Jeg har gått på noen smeller, og det har nok de fleste. Jeg har lært meg å ikke stole for mye på folk på den harde måten. Skal man gjøre noe, må man være med selv og følge med sine egne penger, ellers kan det gå galt, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media