<strong>McDonalds:</strong> Flere restauranter i Ontario, Canada, lider av suksessen til Toronto Raptors. Foto: Rex Shutterstock
McDonalds: Flere restauranter i Ontario, Canada, lider av suksessen til Toronto Raptors. Foto: Rex Shutterstock Vis mer

McDonalds-avtale med Toronto Raptors

Milliontap for McDonalds etter pr-stunt

Suksessen til NBA-klubben Toronto Raptors har blitt en økonomisk byrde for McDonalds. Om eierne angrer? Nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som et ledd i en markedsføringskampanje i forkant av inneværende sesong lovet flere av hamburgerkjedens restauranter i Ontario, Canada, gratis utdeling av pommes frites dersom Raptors scoret minimum 12 trepoengere i en kamp.

Ifølge den amerikanske avisa The Financial Post tok restaurantkonsernet høyde for at stuntet ville koste rundt 700.000 gratis porsjoner med pommes frites. Tallet skal nå ha passert to millioner, og fortsatt er ikke sesongen over for Raptors.

Mike Forman, som eier en McDonalds-restaurant i Ontario, vedgår at den spesielle kampanjen har blitt et underskuddsprosjekt. Han håper samtidig det vil lønne seg i det lange løp.

God tanke

Noen få uker etter at Toronto Raptors røk ut fra NBA sluttspillet mot Cleveland Cavaliers i 2018, kom markedsføringslederen i McDonalds fram til en avtale hvor fastfood-restaurantene ville gi ut gratis pommes frites hver gang Raptors gjorde minst 12 trepoengere i 2018/19 sesongen.

Raptors hadde i gjennomsnitt gjort 11.8 trepoengere i hver kamp i fjorårets sesong, og tatt 12 trepoengere i 43 av 82 vanlige spill, pluss ytterligere i fem kamper i sluttspillet. Med utgangspunkt i statistikken fra i fjor, så det ut til at kampanjen ville være en god måte å tiltrekke NBA-fansen til McDonalds-restaurantene.

Det endte med et stort økonomisk tap. Da klubben hentet Kawhi Leonard og Danny Green 18 dager etter at promoteringa starta, har duoen tatt mange trepoengere gjennom sesongen.

LA PÅ SEG: Dokumentarskaper Morgan Spurlock levde på Mcdonalds-mat i 90 dager og fikk dramatisk forverret helse. Men Spurlock telte ikke kalorier. Vis mer

- Det er bra

Sluttresultatet har blitt 44 sesongspill med minst 12 trepoengere og ytterligere 10 i det som har blitt en lengre sluttspillrunde og en stor interesse for både laget og forholdet til gratis pommes frites.

Den kanadiske klubben har spilt seg helt fram til finale i NBA-sluttspillet og leder der 3-1 i kamper over Golden State Warriors.

Den 30. mai slo Raptors 13 trepoengere i første finalen mot Golden State Warriors. Det førte til en rekord i antall utdelte pommes frites. Hele 80.000 pommes frites ble gitt ut.

Med ny seier mandag blir Raptors NBA-mestre for første gang i historien. I så fall ligger det trolig an til feiring med pommes frites.

Mike Forman, som eier fire McDonalds i Ontario, forteller at han ikke er bekymret for økonomien.

- Det er bra å få flere mennesker inn i restauranten, for de vil ofte kjøpe noe i tillegg til pommes frites.

Han er mer bekymret for at restaurantene er fullt bemannet dagen etter at Raptors spiller.

- Lederne må forberede seg på det. De dagene det er gratis, kan det bli ganske sprøtt, sier han og fortsetter:

- Men om vi vil slutte? Nei, vi vil ikke det. Dette er bra, avslutter Forman.

SLIK LAGES DET: McDonalds i Canada har lansert denne filmen som viser deg hvordan de lager pommes frites. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer