Milliontap for RBK

Rosenborg tapte minst 1 million kroner fordi Lerkendal-publikummet sviktet mot Røde Stjerne.

RBK-direktør Nils Skutle beklager at flere medier, og Adresseavisen spesielt, i forkant av UEFA-cupkampen skrev mye om forventet tilskuerbråk fra voldelige bortefans.

- Jeg tror vi hadde hatt fulle tribuner uten disse tullete skriveriene. Det var helt unødvendig, det er det trasige. Folk hadde ikke på noe tidspunkt noe å være redd for, sier en skuffet Skutle til NTB.

Med manko på snaut 9000 tilskuere på Lerkendal i går kveld, ble det minst 1 million kroner mindre å putte i klubbkassa. Det er mange penger.

- Det er ille, for 1 million er mange penger også for Rosenborg. Her hadde familier og andre en flott anledning til å oppleve Lerkendal-stemning på sitt beste, så valgte de i stedet å bli hjemme grunnet avisoppslagene, hevder Skutle.

Stor stemning

- Vi får dessverre ikke gjort noe i forhold til Adresseavisen eller andre. Rosenborg kan ikke annet enn å beklage det de har gjort. Det kostet oss dyrt, for det har aldri vært noe problem for familier å komme til Lerkendal, uansett motstander, påpeker Skutle.

Han sier klubben har fått mange henvendelser fra folk som har droppet kampen grunnet frykt for hva Røde Stjerne-tilskuerne kunne finne på.

Etter det NTB erfarer endte det med at én bortesupporter ble arrestert på Værnes grunnet narkotikabesittelse. På stadion skapte de rundt 200 og godt bevoktede fremmøtte stor stemning, men det var aldri farlig i nærheten av dem.

- Skriveriene skapte faktisk en reell frykt, og det overrasker meg. Politiet i Trondheim har lang erfaring med kamper som dette, og hadde nok en gang full kontroll. Hva som skjedde i Danmark i forrige runde var egentlig helt irrelevant, mente Skutle.

Bråk i Danmark

Der snek Røde Stjerne-supporterne seg inn på stadion kvelden i forveien og gjemte unna effekter. Politiet skal ha vært dårlig forberedt og ble tatt litt på sengen da bråket startet underveis i kampen.

- Det kunne ikke skjedd her, det er jeg overbevist om. Det er ekstra ille at denne episoden i Danmark ødela det som kunne blitt en stor kveld for fotballpublikum i Trondheim, sa Nils Skutle.

Selv om Rosenborg tapte millionen onsdag, avsluttes regnskapsåret med et småpent pluss grunnet spillersalg og UEFA-cupdeltagelse. Omsetningen ligger på rundt 100 millioner kroner, og takket være tøff kostnadskontroll og større inntekter enn budsjettert blir resultatet nok en gang positivt i Rosenborg.

(NTB-Kaj T. Pedersen)