Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Millionunderskudd i Rosenborg

Årets jubelsesong gir Rosenborg økonomisk bakrus. Regnskapet ligger an til å bli gjort opp med minst 5 millioner kroner i underskudd, skriver Adresseavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Rosenborg selv mener avisens framstilling er feilaktig, og hevder de kommer til å gå med 17,5 millioner kroner i overskudd. Da er i så fall en betydelig nedskrivning av verdien på spillerstallen utelatt. En nedskrivning klubben har foretatt de siste årene, og trolig tvinges til å gjøre igjen som følge fotballforbundets pålagte regnskapspraksis.

Underskudd eller overskudd?

Underskuddet kan, ifølge Adresseavisen, bli stort hvis avskrivningen gjøres. Ti seriemesterskap på rad og mesterligadeltakelser er ikke nok, RBK blir trolig tvunget til å presentere røde regnskapstall.

Administrerende direktør Nils Skutle i RBK sier i en pressemelding at klubben vil gå med overskudd, og at resultatet for 2001 vil være 500.000 kroner bedre enn i 2000. Men Skutle bekrefter overfor Adresseavisen at problemstillingen rundt nedskrivning er høyst aktuell.

Bakgrunnen i fjor var de klare tegnene på et inntørket overgangsmarked, som ikke er blitt bedre i år. Styret tar den endelige beslutningen på et styremøte i desember.

Velger styret nedskrivning, kan det bety et regnskapsmessig underskudd på mellom 10 og 20 millioner kroner. Fjoråret endte med 47 millioner kroner i overskudd - det nest beste året i klubbens historie.

Lavere inntekter

Inntekter fra spillersalg har fra i fjor falt dramatisk - fra 70 til 2,5 millioner kroner.

Petter Belsvik og Lasse Strand er de eneste spillerne RBK har klart å få solgt i år. Det er hovedårsaken til at driftsinntektene er redusert med 40 prosent, til 120 millioner kroner i år. Kampinntektene har også krympet, først og fremst fordi RBK spilte åtte E-cupkamper mer i fjor enn i år. Dette er delvis kompensert takket være større tribunekapasitet i høst.

Uten mesterliga i høst hadde årets regnskap, med nedskrivning av spillerstallen, sett enda verre ut, deltakelsen ga 50 millioner i ekstra inntekter. Netto overskudd etter blant annet bonusutbetalinger blir på 22 millioner kroner.

Til tross for årets underskudd er det ikke pengekrise i RBK, klubben har godt over 200 millioner kroner i egenkapital. Markedsverdien på eiendelene er trolig dobbelt så høy.

(NTB)

Hele Norges coronakart